19.8.2020

Ei mitään tekemistä? Uuden Harrastuspassi-mobiilisovelluksen avulla nuori löytää vaivattomasti uusia harrastuksia

Markkinointi ja viestintä
Helsingin kaupunki

Harrastuspassi on peruskoulun 7.–9.-luokkalaisille suunnattu uusi mobiilisovellus, jonka tavoitteena on lisätä nuorten mahdollisuuksia kokeilla erilaisia harrastuksia helposti ja löytää itselleen sopiva harrastus. Samalla Harrastuspassi auttaa harrastusten järjestäjiä tavoittamaan nuoret entistä paremmin. Harrastuspassista löytyy monenlaista tekemistä kulttuurista liikuntaan eri puolilla Helsinkiä. Sovellus jalkautetaan Helsingin peruskoulujen 7.–9.-luokkalaisille elokuun 2020 aikana.

Harrastuspassissa ovat mukana Helsingin kaupungin nuorille tarjoamat harrastukset ja vapaa-ajan toiminta sekä järjestöjen, yhdistysten ja yritysten tuottamaa harrastustarjontaa. Sovelluksesta löytyy myös etuja kuten maksuttomia harrastuskokeiluja. Harrastuspassiin voi ilmoittaa yrityksen tai yhteisön harrastustarjontaa pyytämällä palveluntarjoajan käyttäjätunnukset harrastuspassi.fi -sivustolta löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta. Ilmoittaminen on palveluntarjoajille maksutonta.

”Harrastuspassin avulla jokainen nuori voi löytää uusia ideoita vapaa-ajan tekemiseen. Uskon, että sovellus madaltaa kynnystä uuden harrastuksen aloittamiseen ja yhä useampi nuori löytää itselleen mielekästä tekemistä”, toteaa hankkeen kehitystä seurannut apulaispormestari Nasima Razmyar.

Harrastuspassi on valtakunnallinen hanke, jonka sovelluskehitystä on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö. Sovelluksen omistaa Helsingin kaupunki. Harrastuspassi on saatavilla suomen-, ruotsin- ja englanninkielisinä versioina.

 

Mitä nuoret voivat tehdä Harrastuspassilla?

Sovelluksen käyttäjät eli peruskoulujen 7.–9.-luokkalaiset löytävät Harrastuspassista helposti oman kaupungin ja lähialueen maksullisen ja maksuttoman harrastustarjonnan sekä etuja kuten maksuttomia harrastuskokeiluja. Kiinnostavista harrastuksista voi sovelluksen kautta vinkata myös kaverille tai sosiaaliseen mediaan sekä tallentaa omat suosikit. Harrastuspassi näyttää myös kaupungin suosituimmat harrastukset ja edut sekä nuoren omaan sovelluksen käyttöhistoriaan perustuvia suosituksia.

”Harrastuspassia on kehitetty kaikissa vaiheissa yhdessä nuorten kanssa. Heidän antamansa palautteen perusteella on muokattu sovelluksen konseptia, käytettävyyttä ja graafista ilmettä”, kertoo projektipäällikkö Suvi Ervamaa. Harrastuspassin suunnittelussa on otettu mallia myös maailmalta: Pass Culture on suosittu ranskalaisille 18-vuotiaille nuorille kehitetty kulttuuripassi.

Lue lisää: harrastuspassi.fi ja katso esittelyvideo: Aina jotain tekemistä. 

 

Lisätietoja:
Suvi Ervamaa, projektipäällikkö, 040 191 7210, suvi.ervamaa@hel.fi
Essi Eranka, viestintä- ja markkinointipäällikkö, 040 568 13 69, essi.eranka@hel.fi

Viimeisimmät artikkelit