29.1.2021

Helmikuussa starttaa järjestöjen kanssa toteutettuja soveltavan liikunnan yhteistyökursseja


Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminnan avaaminen rajatusti ja erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen mahdollistaa viimein kevätkauden liikuntakurssien aloittamisen. Helsingin kaupungin liikuntapalvelut järjestävät yhteistyössä eri järjestöjen kanssa soveltavan liikunnan yhteistyökursseja, joita käynnistetään heti helmikuun alussa.

Osallistuminen ei edellytä järjestöön liittymistä tai sen jäsenyyttä. Kursseista peritään kurssikohtainen maksu. Alla listaus helmikuussa käynnistyvistä kursseista, lisätiedot linkeistä. Kursseille ilmoittautudutaan suoraan järjestön kautta.

HUOM! Kurssit toteutetaan koronarajoituksien salliessa. Tuntimuutokset ovat mahdollisia.

Helsingin seudun erilaiset oppijat ry (HERO)

Luisteluryhmä

Ryhmä on suunnattu oppimisvaikeuksisille henkilöille. Ryhmä sopii kaikenikäisille -ja tasoisille luistelijoille. Luistelu harjoittaa karkeamotoriikkaa, koordinaatiota, ja tasapainon hallintaa. Tule saamaan onnistumisen kokemuksia kivan toiminnan parissa!

HUOM! Koronarajoituksista johtuen, ryhmään voi osallistua tällä hetkellä vain alle 20-vuotiaat henkilöt.

Lasten pallopelit: Pallo haltuun -ryhmä

Opi pallopelejä ja pallonkäsittelyä, ryhmä suunnattu alakouluikäisille, oppimisvaikeuksisille lapsille.

Boffausryhmä

Ryhmä suunnattu 10-12-vuotiaille oppimisvaikeuksisille lapsille.

Lisätietoa HEROn järjestämistä kursseista

Uimakoulut

Lapsille, joilla ei ole edellytyksiä osallistua lasten yleisiin uimakouluihin kuten esim. liikuntarajoitteiset, kehitysvammaiset, dysfaattiset tai muuten erityistä tukea tarvitsevat lapset. Uimakoulussa opetellaan uinnin perusasioita. Tavoitteena on uinnin alkeet tai uimaan oppiminen. Opetusta annetaan yksilöllisesti jokaisen lapsen taitotason mukaan. Avustaja voi olla mukana altaassa.

Vesiliikunta

Ryhmä on suunnattu 6-9-vuotiaille liikunta- ja tai kehitysvammaisille lapsille. Tavoitteena on uinti- ja vesiliikuntataidon valmiuksien kehittäminen yksilöllisesti vamma-aste huomioiden. Allastila ja siinä tapahtuva opetus edellyttää jokaiselle omaa henkilökohtaista avustajaa, joka on hankittava itse.

Vesiseikkailu

Ryhmä on suunnattu 10-16-vuotiaille liikunta- ja tai kehitysvammaisille lapsille ja nuorille. Tavoitteena on uinti- ja vesiliikuntataidon valmiuksien kehittäminen yksilöllisesti vamma-aste huomioiden. Allastila ja siinä tapahtuva opetus edellyttää jokaiselle omaa henkilökohtaista avustajaa, joka on hankittava itse. Pukutiloissa avustajan on oltava samaa sukupuolta kuin lapsi/nuori.

Lisätiedot vesiliikuntakursseista

Viimeisimmät artikkelit