09.12.2022

Helsingin kaupungin liikuntapalvelut maksuttomia omaishoitajille 1.1.2023 alkaen

viestintä ja markkinointi
Helsingin kaupunki
Vuoden 2023 alusta omaishoitajat pääsevät maksutta Helsingin kaupungin uimahalleihin, liikuntahalleihin, kunto- ja voimailusaleille, maauimaloihin sekä liikuntakursseille.

Maksuttomuus koskee omaishoitajia, jotka ovat tehneet omaishoitosopimuksen Helsingin kaupungin kanssa, ja joille tämän sopimuksen mukaisesti Helsingin kaupunki maksaa omaishoidon tukea tai palkkaa. 

“Omaishoitajat tekevät tärkeää ja usein hyvin raskasta työtä. Siinäkin työssä fyysinen kunto auttaa jaksamaan arjessa. Säännöllinen liikunta on fyysisen hyvinvoinnin lisäksi iso tekijä myös henkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin kannalta. Toivottavasti tämän maksuttomuuspäätöksen myötä omaishoitajat saavat lisäpotkua merkittävään työhönsä”, kommentoi Helsingin liikuntapalvelupäällikkö Tuuli Salospohja. 

Sisäänpääsy on maksuton yleisövuorojen aikana seuraavissa Helsingin kaupungin toimipisteissä: 

Omaishoitajat voivat osallistua maksutta myös kaupungin järjestämille liikuntakursseille  ja muuhun ohjattuun liikuntaan. Kursseille ilmoittautuminen tapahtuu puhelimitse: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta/liikuntakurssit/ilmoittautumisohjeet/. 

Omaishoitajuus todennetaan enintään kolme kuukautta vanhan palkkakuitin tai palkkatodistuksen avulla, jonka lisäksi henkilöllisyys on todistettava pyydettäessä. 

Viimeisimmät artikkelit