27.11.2020

Helsingin sisäliikuntapaikat suljetaan Helsingissä kolmeksi viikoksi – ulkoliikuntapaikat pysyvät auki

Markkinointi ja viestintä
Helsingin kaupunki
Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päätti kokouksessaan 26.11.2020 uusista suosituksista ja rajoituksista epidemian leviämisen hillitsemiseksi. Lähes kaikki kulttuurin ja vapaa-ajan asiakastilat pysyvät pääkaupunkiseudun kunnissa kiinni kolme viikkoa maanantaista 30.11. alkaen. Vain kirjastot palvelevat ja nekin rajoitetusti.

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan palveluissa koronakoordinaatioryhmän päätös merkitsee sisäliikuntapaikkojen sulkemista. Uudet rajoitukset ovat tällä päätöksellä voimassa 20.12.2020 asti. Uusien koronarajoitusten tavoitteena on pysäyttää koronan leviäminen pääkaupunkiseudulla. Koordinaatioryhmä suosittelee yksityisten toimijoiden noudattavan samoja rajoituksia.

Yleisötilaisuudet ja tapahtumat

Kaikki kulttuurikeskuksissa, kirjastoissa, museoissa ja liikunta- ja nuorisopalveluissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja tapahtumat on peruttu rajoituskauden ajaksi. Peruutus koskee kaikkia esityksiä, konsertteja, tapahtumia ja muita yleisötilaisuuksia sekä sisä- että ulkotiloissa.

Harrastustoiminta ja liikuntapalvelut

Kaikki organisoitu harrastustoiminta keskeytetään sisätiloissa. Lisäksi kaikki yli 20-vuotiaiden harrastusvuorot perutaan myös ulkoalueilla. Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta jatkuu kaupungin ulkokentillä jo aiemmin myönnetyillä vuoroilla, mutta uusia vuoroja ei alkavan rajoituskauden aikana myönnetä.

Kaikki kilpailu- ja ottelutoiminta perutaan sisä- ja ulkotiloissa, lukuun ottamatta huippu- ja ammattilaisurheilukilpailuja ja -otteluja. Harrastustoimintaa voidaan toteuttaa etäyhteyksin, kuten kevään koronatilanteessa.

Ulkoliikuntapalvelut pysyvät auki. Ulkokentät ovat kuntalaisten käytössä lasten ja nuorten harrastustoimintaan jo varattujen vuorojen ulkopuolella. Ulkoliikuntapaikoilla (kuten tekonurmi- ja tekojääkentät) tulee huolehtia turvavälien säilymisestä. Paikalle saa tulla vain terveenä. Valvontaa sekä nuoriso-ohjaajien läsnäoloa ulkokentillä lisätään. Pukukopit ja huoltorakennukset (pois lukien WC:t) pidetään suljettuina.

Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattiurheilulle (OKM:n määritelmän mukaisesti), maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille yhteistyössä pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean kanssa.

Koululiikunta toteutetaan ulkona ja koulun tiloissa, ei muissa liikuntatiloissa.

Helsingin liikuntapalveluiden sarja- ja kausikorttien käyttöaikaa pidennetään palveluiden kiinnioloaikaa vastaavalla ajalla, ja Yrjönkadun uimahallin ennakkoon ostetut liput palautetaan. Ohjatun liikunnan kurssimaksuja ja uimakoulujen maksuja ei palauteta.

Viimeisimmät artikkelit