04.12.2020

Helsinki ehdolla Suomen Aktiivisimmaksi työpaikaksi. Voittaja selviää Urheilugaalassa 14.1.2021

Markkinointi ja viestintä
Helsingin kaupunki
Helsingin kaupunki on yksi kolmesta finalistista Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailussa. Finaalipaikan takasi kaupungin laaja-alainen toiminta työntekijöiden jokapäiväisen liikkumisen lisäämiseksi. Kaupunki on järjestänyt liki 30 vuotta henkilöstöliikuntaa. Suomen Olympiakomitean asiantuntijoiden valitsemille ehdokkaille on Suomen Aktiivisin työpaikka -kartoituksen perusteella yhteistä pitkäjänteinen ja hyvin suunniteltu liikunnan ja fyysisen hyvinvoinnin edistäminen sekä uudenlaiset ja innovatiiviset ratkaisut henkilöstön liikunnan lisäämisessä.

 

Helsinki on nostanut liikkumisen lisäämisen kaupunkistrategiansa yhdeksi kärkihankkeista. Liikkumisohjelman yksi tärkeimmistä tavoitteista on saada kaupungin työntekijät tunnistamaan liikkumisen merkitys työhyvinvointia, elämänlaatua ja jaksamista parantavana tekijänä. Liikkumista edistetään kaupungin palveluiden yhteisenä asiana kampanjoinnista olosuhteiden kehittämiseen.

Kaupungin 38 000 työntekijän arki on kovin erilaista. Tämä huomioiden liikkumisen lisäämisen ja istumisen vähentämisen käytännöt vaativat erilaisia toimenpiteitä. Jokaisella kaupungin työntekijällä on käytössään taukoliikuntaohjelma työn tauottamiseen. Kaupunki tarjoaa kaupunkipyörän käyttömahdollisuuden jokaiselle sekä työssä että vapaa-ajalla, kuten myös alennuksia uimaan ja kuntosaleille. Yhteistyössä työterveyshuollon ja henkilöstöliikunnan kanssa on luotu Liikuntakoutsaus-malli, joka tukee työntekijöitä henkilökohtaisessa elintapamuutoksessa. Kaupungin henkilöstöliikunta tarjoaa yli 100 viikkotuntia erilaista ohjattua liikuntaa. Uusia ratkaisuja henkilöstön aktivoimiseksi on syksyllä 2020 etsitty yhteistyössä yritysten kanssa. Kuutta erilaista tuotetta testataan parasta aikaa kaupungin työntekijöiden toimesta. Työntekijöiden liikkumista tutkitaan ja seurataan aiempaa tarkemmin sekä kyselyillä että liikemittareilla. Kaupunki sai syksyllä 2020 Aktiivinen työpaikka -sertifikaatin.

Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailun kolme voittajaehdokasta valitsee Olympiakomitean muodostama liikunta- ja työelämätoimijoista koostuva asiantuntijaraati. Voittajan valitsee digitaalisella äänestyksellä Urheilugaalan Suuri raati, joka koostuu noin 350 jäsenestä.

 

Tutustu Suomen Aktiivisin työpaikka -kilpailun ehdokkaisiin

Tutustu Helsingin liikkumisohjelman toimenpiteisiin Liikkumisvahdissa

Viimeisimmät artikkelit