16.12.2022

Helsinki vastaa talviuintibuumiin

Viestintä ja markkinointi
Helsingin kaupunki
Talviuinnin, kuten monen muunkin ulkoaktiviteetin, suosio kasvoi Helsingissä pandemian aikana, ja kävijämäärät ovat pysyneet korkeina siitä asti. Helsingin kaupunki on vastaamassa talviuintibuumiin, sillä tällä talviuintikaudella avataan peräti viisi uutta talviuintipaikkaa. 

Helsingissä oli tämän talviuintikauden alussa 13 talviuintipaikkaa, joiden toiminnoista vastaavat talviuintiseurat ja -yhdistykset. Helsingin talviuintipaikkoja ylläpitävät ja hallinnoivat talviuintiseurat ovat saaneet paljon uusia jäsenhakemuksia, mutta kaikki halukkaat eivät ole talviuintipaikkaa itselleen löytäneet tai päässeet liittymään haluamiinsa talviuintiseuroihin tai -yhdistyksiin. 

Uudet talviuintipaikat avataan seuraaviin kohteisiin:
– Aurinkolahti uimaranta (Kahvila Kampela, Uutelantie 1), avattu, kausirannekkeita myydään Kahvila Kampelan (linkki) aukioloaikoina
– Iso Kallahti (Sannan Sauna, Harbonkatu 13), avattu, kausirannekkeita myy Vuosaari-seura: vuosaari.fi/talviuinti (linkki)
– Vartiokylä (Varjakanvalkama 21 A), avattu, kausirannekkeita myy Vartiokylän ranta- ja venekerho: facebook.com/vartiokylanrantajavenekerho (linkki)
– Sarvaston satama (Isonsarvastontie 4, Top Boat, yhteistyössä satamakahvila Messin kanssa), avattu, kausirannekkeita myy Satamakahvila Messi: https://www.facebook.com/satamakahvilamessi (linkki)
– Laajasalo (Saaristolaivastonkatu 11, Laajasaloseura), avaamisesta tiedotetaan myöhemmin

”Myös näitä uusia talviuintipaikkoja pyörittävät yritykset ja yhdistykset. Mutta Helsingin kaupunki kuitenkin edellyttää, että uusissa talviuintipaikoissa jäsenmääriä ei rajoiteta millään tavalla, vaan niihin voi liittyä kaikki halukkaat talviuinnista kiinnostuneet”, kertoo Helsingin liikuntapalveluiden projektikoordinaattori Oleg Jauhonen 

Myös jäsenmaksut pidetään Helsingin edellytyksestä maltillisina, sillä talviuintikauden jäsenyyden hinta uusissa talviuintipaikoissa on 30 euroa. Lisäksi uusilla talviuintipaikoilla tullaan järjestämään talviuintia kertamaksulla vähintään kerran viikossa 4 tunnin ajan maksimissaan hintaan 5 euroa/kertauintikäynti. Kertakäynnit tulevat olemaan valvottuja, jolloin paikalla on henkilökuntaa, joka huolehtii talviuimareiden turvallisuudesta. 

Talviuinnin suosio näkyi myös Helsingin kaupungin toteuttamassa Omastadin eli osallistuvan budjetoinnin kaupunkilaisille suunnatussa ideahaussa ja äänestyksessä. Muun muassa Omastadin kautta Helsingin kaupunki toteuttaa näitä uusia talviuintimahdollisuuksia parantavia hankkeita eri puolilla kaupunkia. 

Aurinkolahden uimarannan talviuintipaikka jo avattu

Ensimmäisenä Helsingin uusista talviuintipaikoista avattiin Vuosaaren Aurinkolahdessa sijaitseva ja Kahvila Kampelan yhteydessä oleva pulahduspaikka. Uunituore talviuintipaikka avattiin maanantaina 12.12. Kello 12. Aurinkolahdessa talviuinti hoituu lunastamalla Kahvila Kampelasta 30 euroa maksavan jäsenrannekkeen. Rannekkeella pääsee avantoon ja lämmitettyyn pukukoppiin joka päivä kello 6.00–21.00 välisenä aikana.  

”Paikka ehti olla auki kymmenisen minuuttia, kun ensimmäinen asiakas kävi pulahtamassa. Sen jälkeenkin on ihan mukavasti asiakkaita riittänyt”, juttelee Kahvila Kampelan Riina Dursun. 

”Ja joka lauantai kello 12–16 pääsee talviuintia kokeilemaan kertalipulla hintaan 5 euroa”, Dursun jatkaa. 

Viimeisimmät artikkelit