15.6.2021

Helsinkiläisiä senioreita haetaan toimintakykyä ylläpitävän ja pelillisen GeriActive- aktivointipelin kokeilujaksolle


Kotimainen peliyritys Rehaboo! on yksi Helsingin kaupungin ikääntyneiden liikkumisen edistämisen kokeiluihin valituista yrityksistä, joka pyrkii löytämään uudenlaisia ratkaisuja ikäihmisten toimintakyvyn ylläpitämiseen. Rehaboo! GeriActive –aktivointipelin kokeilujaksolle haetaan nyt vapaaehtoisia testaajia, mukaan voi ilmoittautua kuka tahansa kotona asuva ikääntynyt helsinkiläinen.

Pelillisen ja hauskan Rehaboo! GeriActive –aktivointipelin kokeilujakson teemana on ikääntyneiden toimintakyvyn tukeminen pelimäisen ratkaisun avulla. Kahdeksan viikon pituiselle kokeilujaksolle mahtuu vielä muutama vapaaehtoinen testaaja. Kokeilu on osa Helsingin kaupungin liikkumisohjelman kokeiluja, joissa tavoitteena on innostaa ikääntyviä liikkumaan innovatiivisesti. Kaupungin tavoitteena on tukea ja edistää kotona asuvien ikääntyvien liikkumista ja aktiivisuutta innovatiivisten ratkaisujen avulla yhdessä nopeiden kokeilujen haasteeseen valittujen yritysten kanssa.

GeriActive –aktivointipelin keskeisiä teemoja ovat lihaskunnon ja tasapainon kehittäminen, liikkeen ja kognitiivisten taitojen yhdistäminen, sekä sosiaalisuus liikkumisen edistäjänä, ja se vastaa erityisesti kotona asuvien ikääntyneiden aktivoinnin tarpeeseen. Pelin pelaamiseen tarvitaan vain kameralla varustettu tietokone tai tabletti, toimiva nettiyhteys sekä tuoli. Peliä voi pelata personoidusti ja anonyymisti omalla eläinhahmolla, samalla seuraten omaa edistymistä kokeilun aikana. GeriActive käyttää tietokoneen tai tabletin kameraa liikkeiden tunnistamiseen ja analysoi liikeradat tekoälyn avulla, palauttaen liikkeet peliin reaaliaikaisesti. Myös kognitiivisten pelien vuorovaikutus tapahtuu liiketunnistuksen avulla, esimerkiksi nostamalla oikeaa ja vasenta kättä ylös vastatakseen kysymyksiin. GeriActive on liikunnallista aktiivisuutta tehostavan pelin lisäksi myös visuaalinen kokemus, joka ylläpitää kognitiivisia kykyjä.

Rehaboo! GeriActive –peli on vielä kehitysvaiheessa, ja kokeilujakson tavoitteena onkin kehittää peliä yhä käyttäjälähtöisemmäksi ja monipuolisemmaksi muun muassa kyselyiden ja datan keräämisen avulla. Ikääntyneet pääsevät kokeilujaksolla siis testaamaan aivan uutta tuotetta ja konseptia, joka toivottavasti innostaa arkiaktiivisuuden lisäämiseen.

Mitä kokeiluun osallistuminen tarkoittaa?

  • Kokeiluun osallistuminen joustaa käyttäjän tavoitteiden ja elämäntilanteen mukaan. Peliä voi pelata missä ja milloin itselle parhaiten sopii. Peliä voi pelata myös yksin tai yhdessä omaisen kanssa.
  • Peliä voi pelata sekä istuen että seisten, joten kokeiluun osallistuminen on mahdollista eri liikunnallisen tason omaaville pelaajille.
  • Sitoutuminen kokeiluun kestää noin 8 viikon ajan. Kokeilu on joustava, ja kevyimmillään harjoitusten tekeminen vie noin 3 minuuttia päivässä.
  • Osallistujamäärä on rajallinen, joten kokeiluun ilmoittautuminen on sitova.

Ilmoittaudu mukaan kokeiluun tästä!

 

Aktiivisuuspelin esittelytilaisuus  toteutetaan Teamsissa keskiviikkona 23.6 kello 12.00-12:30pääset mukaan tilaisuuteen tästä linkistä

 

Lisätiedot:

Sanna Hartman
Erityissuunnittelija
Helsingin kaupunki
sanna.hartman@hel.fi

 

Katju Lähteenaro
Rehaboo!
katju@rehaboo.com

Viimeisimmät artikkelit