27.11.2019

Idästä löytyy etelän lämpö

Markkinointi ja viestintä
Helsingin kaupunki

Lomafiiliksen voi tuntea jo Itäkeskuksen uimahallin aulassa: ympärivuotinen +31 asteen sisälämpötila takaa onnistuneen irtioton Suomen talvesta.

 

Miksi mennä?
Itäkeskuksen uimahallissa voi kokea etelän lämmön edulliseen hintaan koko talvikauden. Uimahalli toivottaa kaikki tervetulleiksi ja on tehnyt uudistuksia viihtyvyyden lisäämiseksi. Unisex-pukuhuone ottaa huomioon sukupuolten moninaisuuden, vauvaperheet, eri uskontoryhmät ja esimerkiksi eri sukupuolta olevan avustajan kanssa liikkuvat. Uimahalliin voi tulla uimaan matkaa 50 metrin altaaseen, mutta laaja allasvalikoima takaa hyvät mahdollisuudet myös rentoutumiseen ilman rehkimistä.
Uimahallista löytyvät suurehko poreallas, hyppytorni, kaksi liukumäkeä, kylmävesiallas, vesiliikunta-allas, lastenallas ja kaksi kuntosalia.

Milloin mennä?
Uimahalli on auki syksystä kevääseen ja sopii aukioloajoiltaan sekä aamuvirkuille että iltakukkujille. Ma – ke ja pe 6.15-20.30, torstaisin 11-20.30 sekä la-su 8.00-20.30.

Hintataso
Aikuiset 5,50 e, Lapset 2,50 e ja muut 3 e. Yhdistetty kuntosali ja uintilippu on aikuisilta 7 e, lapsilta 3,50 e ja muilta 4 e.

Liikuntamahdollisuudet
Uinnin lisäksi uimahallissa voi osallistua ryhmäliikuntatunneille tai harjoitella kuntosalilla. Uutuutena virtuaalijumpat, joihin voi osallistua oman aikataulun mukaan aina kun liikuntasalissa on tilaa. Vastaavasti myös allasalueella voi osallistua virtuaalivesijumppaan.
Hallissa järjestetään myös erilaisia liikuntakursseja, kuten vesijumppaa, ohjattua kuntosaliharjoittelua, edellä mainittuja myös kuulovammaisille ja huonokuuloisille sekä uimakoulua lapsille.
Kaksi kuntosalia takaa sen, että aina ainakin yksi saleista on aina vapaa käyttöön. Alakerran uudistetusta salista löytyvät mm. porraskone, nyrkkeilysäkki ja WattBike-sisäharjoittelupyörät.

Ravintola
Uudistunut Cafe Tropicana takaa, että uimahallista ei tarvitse lähteä nälkäisenä. Ravintola tarjoaa välimerellistä buffet-lounasta joka arkipäivä klo 11-15. Cafen ravintoloitsija on tuttu Itäkeskuksen kulttuurikeskus Stoasta ja keittiö on fuusio marokkolaisia ja suomalaisia makuja. Päivän lounas pitää sisällään aina lämpimän kasvis- ja kala- tai liharuoan, runsaan salaatti- ja mezepöydän sekä keiton ja leipää. Tutustumiskäynnillä tarjolla oli kalaa saframikastikkeessa ja tzatziki-herkkusieni uuniperunoita.

Historia
Itäkeskuksen uimahalli on valmistunut 1993 ja on yksi maailman suurimmista maan alle rakennetuista uimahalleista.
Uimahalli on tunnettu myös sen toisesta käyttötarkoituksesta: tarpeen tullen se toimii väestönsuojana.
Halli toimiikin oivana esimerkkinä onnistuneesta kaupunkisuunnittelusta. Tarpeelliset, mutta vähälle käytölle jäävät tilat voi suunnitella hyötykäyttöön kaupunkilaisten iloksi.
Helsingin tapaa hyödyntää väestönsuojia siviiliaikana on kiinnostanut ulkomaita myöten ja uimahallissa on vieraillut kuvausryhmiä esimerkiksi Australiasta, Britanniasta, Singaporesta ja Saksasta.

Viimeisimmät artikkelit