Harrasta edullisesti

Kaupungin liikuntapalvelut tarjoavat laadukkaita, helposti saavutettavia ja kohtuuhintaisia liikuntamahdollisuuksia. Liikunnanohjaajat ohjaavat erityisosaamista ja ammattitaitoa vaativia liikuntaryhmiä kaikenikäisille ja -kuntoisille kaupunkilaisille lukuisissa toimipisteissä ympäri Helsinkiä. Kaupungin tarjonnasta löytyy liikuntapalveluja lapsista seinoreihin, matalan kynnyksen liikunnasta aina aktiiviliikkujien tarpeisiin. Tutustu tarjontaan ja lähde liikkumaan!

 

Alle kouluikäiset
Alle kouluikäisten tarjonnasta löytyy muun muassa perheliikuntaa ja -palloilua, uimakouluja, sovellettua liikuntaa, temppujumppaa, ja Liikuntahulinoita. Perheliikunta tarjoaa lapsille ja heidän vanhemmilleen yhteisen ohjatun liikuntatunnin. Tunti koostuu hauskoista liikunnallisista harjoitteista, peleistä ja leikeistä. Liikuntahulinat liikuttavat monipuolisesti alle 9-vuotiaita lapsia perheineen. Hulinoissa saa hyppiä, temppuilla, juosta, pelailla ja tehdä muuta hauskaa yhdessä.

EasySport 6–13-vuotiaille
EasySport on edullista tai kokonaan maksutonta toimintaa alakoululaisille yhteistyössä helsinkiläisten urheiluseurojen kanssa. Vuonna 2016 EasySport-toimintaan osallistui yli 21 000 alakoululaista. Liikuntaryhmissä liikutaan monipuolisesti lasten toiveiden mukaan liikunta- ja lajitaitoja kehittäen. Yleisten EasySport-ryhmien lisäksi lajitarjonnasta löytyy muun muassa taitoluistelua, jääkiekkoa, jalkapalloa, mailapelejä, koripalloa, lentopalloa, temppujumppaa, parkouria, kiipeilyä, tanssia, sirkusta ja painia. Maksuttomaan toimintaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen ja mukaan voi tulla milloin vain.

FunAction 13–17-vuotiaille
FunAction-harrasteliikunnan tavoitteena on tarjota matalan kynnyksen liikuntamahdollisuus 13–17-vuotiaille yläkouluikäiselle eri liikuntalajien ja ystävien seurassa ilman kilpaurheilullisia tavoitteita. Vuonna 2016 toimintaan osallistui yli 14 500 oppilasta. Lajeina ovat muun muassa kiipeily, pallopelit, kuntosaliharjoittelu, erilaiset tanssit ja kamppailulajit. Tunneilla liikutaan ammattitaitoisen liikunnanohjaajan tai seurojen lajiohjaajien johdolla. Liikuntatunneille ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

NYT-liikunta 18–29-vuotiaille
NYT-liikunta tarjoaa monipuolista liikuntaa alle kolmekymppisille helsinkiläisnuorille. Liikuntatunneille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen eikä osallistuminen vaadi minkäänlaista liikuntataustaa. Mukaan voi tulla milloin vain, kun toimintaa on tarjolla. NYT-liikuntakortilla voi osallistua koko kauden kaikille noin viidellekymmenelle NYT-tunnille. Tule mukaan yksin tai kavereiden kanssa.

Työikäiset
Työikäisten liikuntaryhmät on suunnattu kaiken kuntoisille helsinkiläisille. Tavoitteena on lisätä kuntalaisten liikunnan harrastamista sekä tarjota terveyttä ja työkykyä ylläpitäviä liikuntapalveluita. Liikuntaryhmät on jaettu eri tasoisiin ryhmiin tuntisisällön, tehon ja vaatimustason mukaan. Ryhmittely auttaa löytämään sopivimman liikuntamuodon. Tarjontaan kuuluu muun muassa ohjattua kuntosaliharjoittelua, vesijumppaa, uimakouluja sekä jumppaa.

Seniorit
Senioriliikunnan palvelut on tarkoitettu 63 vuotta täyttäneille. Liikunnan tavoitteena on fyysisen kunnon ylläpitäminen ja kehittäminen, toimintakyvyn parantaminen sekä ilo ja virkistys. Henkilöt, joilla on rintama-, sotilas- tai rintamapalvelustunnus sekä sotainvalidit pääsevät maksutta ohjattuihin liikuntaryhmiin sekä Helsingin kaupungin kuntosaleihin ja uimahalleihin. Senioreiden liikuntatarjontaan kuuluu muun muassa vesi- ja seniorijumppaa, ohjattua kuntosaliharjoittelua sekä seniorisäpinöitä.

Erityisryhmät
Erityisryhmien liikunnalla tarkoitetaan terveyttä ja toimintakykyä edistävää liikuntaa, jolla edesautetaan mahdollisimman itsenäistä arjesta selviytymistä. Erityistä tukea tarvitsevien ohjauksessa otetaan asiakkaan tarpeet huomioon siten, että liikkuminen onnistuu vammasta tai sairaudesta riippumatta. Asiakas voi tarvittaessa ottaa oman avustajan mukaan tunnille. Erityisliikunnan piiriin kuuluvat vammaiset ja pitkäaikaissairaat aikuiset sekä iäkkäät, joiden alentunut toimintakyky estää heitä osallistumasta muuhun liikuntatoimintaan. Tarjolla muun muassa jumppia, vesijumppia ja itsenäistä tai ohjattua harjoittelua kuntosalissa sekä altaalla.

Kaupungin liikuntapalveluiden tarjontaan pääset tutustumaan sivun alalaidasta.

 

Liikkumisfakta: Säännöllinen liikunta ylläpitää myönteistä mielialaa sekä fyysistä ja psyykkistä toimintakykyä. Lisäksi liikkuminen lisää usein sosiaalisia yhteyksiä.

 

 

Alle kouluikäisten ohjattu liikunta

EasySport -toimintaa alakoululaisille

FunAction -harrasteliikuntaa 13-17-vuotiaille

NYT-liikunta 18-29-vuotiaille

Alueliikunta

Liikkujax-kurssi senioreille

Jumpat

Ohjattu kuntosaliharjoittelu

Lasten ja nuorten sovellettu liikunta

Ohjattu liikunta

Liikuntaa naisille

Vesijumpat

Uimakoulut työikäisille

Uimakoulut lapsille ja nuorille

Kuntosaliohjelmien laadinta ja opastus