Hemmottelua ja hyvinvointia

Syksy on tunnelmoinnin aikaa. Virkisty historiallisessa Yrjönkadun uimahallissa, poikkea kävelylle tunnelmalliseen Puu-Vallilaan tai lähde mukaan kaupunginmuseon elämyksellisille kävelykierroksille!

Rentoudu yhdessä maailman kauneimmista uimahalleista

Kesällä 90 vuotta täyttänyt Yrjönkadun uimahalli on Helsingin uimahallien kruunun jalokivi. Arkkitehti Väinö Vähäkallion suunnittelema, upea 20-luvulla valmistunut uimahalli pääsi jopa Britannian yleisradioyhtiö BBC:n laatiman maailman kauneimpien uimahallien listalle vuonna 2015.

Kun haluat hemmottelua arkeen, astu Yrjönkadun uimahallin toiseen kerrokseen. Toisessa kerroksessa on uimareiden käytössä perinteikäs puusauna, höyrysauna ja infrapunasauna. Uimisen ja saunan jälkeen voit kietoutua kylpytakkiin ja nauttia Cafe Yrjön antimista. Sammuta jano raikkaalla minttusoodalla ja simalla, tai jos nälkä yllättää, niin listalta löytyy mm. kermaista lohikeittoa, etanapannu ja oopperaleipä. Yrjönkadun uimahallissa on myös kaksi tilaussaunaosastoa.

Uimahallin ensimmäisessä kerroksessa on 25 metrin allas, joka sopii hyvin kuntouintiin tai vesijuoksuun. Uinnin lomassa voit saunoa alakerran kahdessa eri saunassa. Yrjönkadun uimahallissa voit uida rennosti ilman uimapukua.

 

Kävelylle Puu-Vallilan kortteleihin

Kävelylenkki houkuttaa enemmän, kun on jotain mukavaa katseltavaa! Lähde kävelylle tunnelmalliseen Vallilaan. 1910-luvulla rakennettu Vallilan puutaloalue on yksi Helsingin idyllisimmistä asuinalueista. 1940-luvulla puutaloja uhkasi purkaminen, mutta onneksi alue säilyi asukkaiden ja kaupunkilaisten ilona. Kapeat kadut, mansardikattoiset puutalot ja vehreät puutarhat ovat osa alueen viehätystä.

Arkisiakin kävelyretkiä voi piristää valitsemalla reitilleen jonkin teeman. Helsinki on täynnä kaunista arkkitehtuuria jugendista moderniin muotoiluun. Viehättäviä yksityiskohtia voi löytyä yllättävistäkin paikoista, kun muistaa katsella ympärilleen. Esimerkiksi erilaiset ovet hurmaavat ohikulkijoita ympäri Helsinkiä.

Lisää kävelyreittejä: www.myhelsinki.fi

 

Tiesitkö tätä kotikaupungistasi?

Lähde mukaan Helsingin kaupunginmuseon elämyksellisille kävelykierroksille! Aiheina arkkitehtuuria, sota-arkea ja kaupungin tunnetuimpia kummitustarinoita. Voit varata oman kävelykierrokset myös kaveri-, yhdistys- tai yritysporukalle.

Katso lisää: www.helsinginkaupunginmuseo.fi/kavelykierrokset

Lisää tekemistä syksyn pimeneviin iltoihin löydät sivun alalaidasta. 

 

Liikkumisfakta: Terveyttä edistävää liikettä kertyy arjessa minuutti kerrallaan. Kannattaa luopua joko tai -ajattelusta. Jokainen askel ja liike on eduksi.

MyHelsinki – urbaanit ilmiöt ja tapahtumat

Uimahallit

Teurastamon tapahtumat

Rastila Camping

Kunto- ja voimailusalit

Liikuntapuistot, kentät ja lähiliikuntapaikat

Suomen Luontokeskus Haltia

Löydä Helsingin luonto