Koko perhe liikkeelle

Lapsiperheillä on usein päiviä, jolloin yhteinen aika ja voimavarat ovat niin sanotusti kortilla. Tällöin liikkeelle lähteminen – tai ylipäätään sen ajatteleminen – on se vaikein vaihe liikunnan mahduttamisessa yhteiseen kalenteriin. Silti harvoin, tai jopa koskaan, yhteinen ulkoilu tai vaikka peuhaushetki pöpelikössä kaduttaa jälkeenpäin, päinvastoin.

Kiireisenä päivänä tai viikkona pienikin happihyppely on hyväksi. Lisäksi yhteisen liikkumishetken merkkaaminen perheen yhteiseen kalenteriin realisoi ja muistuttaa osaltaan perheen yhteisestä hetkestä. Liikkuminen lasten kanssa on myös perheen yhteistä laatuaikaa. Metsäretket, pulkkamäet, luisteluopettelut ja yhteiset ulkoilupalloilut jäävät myös pitkiksi ajoiksi muistiin positiivisina muistoina.

Helsingin kaupunki järjestää perheille myös yhteistä ja ohjattua liikuntaa. Perheliikunnoissa, Temppujumpissa, Perhepalloiluissa ja Liikuntahulinoissa aikuiset ja lapset liikkuvat yhdessä monipuolisesti sisätiloissa, jolloin huono sääkin on pelkästään huono tekosyy liikkumattomuudelle.

Tutustu lapsiperheiden liikuntamahdollisuuksiin sivun alalaidasta. 

 

Liikkumisfakta: Varhaisten vuosien liikkumisella on merkittävä vaikutus myöhempään liikunta-aktiivisuuteen. Kiinnostus liikkumiseen on parhaita perintöjä, mitä lapselle voi antaa.

Alle kouluikäisten ohjattu liikunta

Leikkipuistot ja perhetalot

Löydä Helsingin luonto

Ladut

Toimintaa lapsiperheille

Liikuntapuistot, kentät ja lähiliikuntapaikat

Tekojää- ja luistelukentät

Uimakoulut lapsille ja nuorille

Uimahallit

Maauimalat ja uimarannat

Vihreät sylit – kävelyretkiä Helsingin puistoihin