Konkelin selkään ja liikkeelle!

Pirteässä syysilmassa on mukava pyöräillä töihin. Pääset helposti ohi liikenneruuhkien, eikä sinun tarvitse pakkautua täpötäyteen aamubussiin tai -junaan. Kaiken lisäksi pyöräily on terveytesi paras kaveri.

Toistaiseksi työmatkoja ajetaan vielä turhan paljon omalla autolla. Alle kahden kilometrin matkoista lähes puolet kuljetaan henkilöauton kyydissä. Liikkumalla kävellen, pyörällä ja joukkoliikenteellä säästät rahaa, ylläpidät terveyttä ja parannat asuinympäristösi viihtyisyyttä.

Eikä tässä vielä kaikki! Pyöräily on käytännöllistä ja hauskaa. Pyöräillessä töihin saat olla ulkona ja voit nauttia vauhdin hurmasta. Pyöräreitille kannattaa valita mahdollisuuksien mukaan vehreitä puistoja ja rauhaisia sivukatuja.

Oma fillari on kätevä päivittäisiin matkoihin, mutta jos et omista sellaista, niin kokeile kaupunkipyörää. Kaupunkipyöräilijällä fillari on aina lähellä: Kaupunkipyöräasemia on Helsingissä 150.

Pääkaupunkiseudun pyöräilyreittejä ja -mahdollisuuksia löydät alta.

 

Liikkumisfakta: Lähes puolet alle 2 kilometrin matkoista kuljetaan henkilöautolla. Pyörällä pääset nopeammin perille ja lisäät liikettä arjessasi.

Helsinki on pyöräilykaupunki

Helsingin Pyöräkeskus

Kaupunkipyörät

Kotiseutupyöräilyreitit

Pyöräilymetropoli

Vinkkejä pyöräilyyn