Lähde marjastamaan kaupungissa

Marjat ja sienet kasvavat kaupungissakin, tosin marjastajiakin on paljon enemmän. Kannattaa olla siis ajoissa liikkeellä!

Käy tarkistamassa Keskuspuiston laajat metsäalueet, siellä tapaa marjastajia, sienestäjiä, valokuvaajia ja lintuharrastajia sulassa sovussa koiranulkoiluttajien kanssa. Metsään meneminen on hyödyllistä, koska metsässä kulkeminen ja marjastus rauhoittaa, laskee verenpainetta ja kohentaa mieltä.

Espoossa sijaitseva Nuuksion kansallispuisto on monen helsinkiläisen suosikkikohde. Nuuksiosta voit poimia mustikkaa, puolukkaa ja sieniä. Voit myös kalastaa, pyöräillä, ratsastaa, kiipeillä, uida ja hiihtää Nuuksiossa. Levähdystä varten Nuuksiossa on keittokatoksia, telttailualueita ja vuokratupia.

Jokamiehenoikeuksilla saat liikkua jalan, hiihtäen ja pyöräillen luonnossa, ratsastaa, poimia luonnonmarjoja, sieniä ja rauhoittamattomia kasveja, onkia ja pilkkiä, veneillä, uida ja peseytyä vesistössä ja kulkea jäällä.

Luonnonsuojelualueilla on tiukemmat säännöt kuin muissa metsissä. Alueilla on tärkeää liikkua merkittyjä polkuja pitkin, ja puiden, pensaiden tai muiden kasvien ja niiden osien ottaminen ja vahingoittaminen on kielletty. Muistathan myös, että eläinten pyydystäminen, tappaminen ja häiritseminen, tulenteko, telttailu ja leiriytyminen ovat kiellettyjä. Lemmikit tulee pitää luonnonsuojelualueella kiinni.

Lisätietoja Helsingin ulkoilumahdollisuuksista löydät alta. 

 

Liikkumisfakta: Jo viisi minuuttia metsässä tekee ihmeitä. Kunnon kohentumisen lisäksi se rauhoittaa, laskee verenpainetta ja kohentaa mieltä. Metsässä myös ilman laatu on parempi kuin sisätiloissa tai kadulla.

 

Liiku luonnossa

Löydä Helsingin luonto

Suomen Luontokeskus Haltia

Vihreät sylit – kävelyretkiä Helsingin puistoihin

Vapaaehtoistyö ja talkoot – Hyvä kasvaa Helsingissä

Rastila Camping

Mantereella, Helsingissä, Espoossa ja Vihdissä

Saaristossa

Luontoesitteet ja -oppaat

Luontopolut ja -retket