Liiku lähellä kotiasi

Ulkona liikkuminen tuulettaa kroppaa ja päätä. Hetki luonnossa tai puistoissa kävellen, fillarointi pikkuteillä, sirklailu ulkojäillä tai reippailu liikuntapuistoissa – Helsinki tarjoaa mahdollisuudet kaikkeen!

Keskuspuisto on siitä hieno paikka, että se ulottuu Etelä-Helsingistä Pohjois-Helsinkiin. Tuhannen hehtaarin laajuinen Keskuspuisto on kymmenen kilometriä pitkä, luonto on monipuolista, ja maasto vaihtelevaa. Keskuspuistossa aistii vuodenaikojen rytmin, värin, valon ja tuoksun. ”Keskiksessä” voi retkeillä, leikkiä, hoitaa viljelyspalstoja, kuntoilla, eli toisin sanoen virkistyä luonnon helmassa. Myös moni työmatka muuttuu hapekkaammaksi ja ajatukset kirkastuvat, jos vaihtaa reitin kulkemaan tai koukkaamaan Keskuspuiston kautta.

Keskuspuistossa ja muualla ympäri Helsinkiä on kymmenittäin lähiliikuntapaikkoja, jotka ovat täysin maksutta käytettävissä. Lähiliikuntapaikat sopivat monenlaiseen liikuntaan, sillä näissä paikoissa on huomioitu niin lapset kuin kovemmatkin punttihirmut. Pirkkolassa ulkokuntosalitreeniin voi jopa katsoa oikeaoppiset treenivinkit omasta kännykästä, sillä video-ohjeet avautuvat QR-koodilla suoraan Youtubeen.

Hiihto puolestaan on todellinen monipuolisen liikunnan malliesimerkki, sillä sivakoidessa koko keho liikkuu ja maisema vaihtuu, ja juuri siihen tahtiin kun on kullekin sopivaa. Runsaslumisina talvina Helsingin latuverkko on kattava, sillä parhaimmillaan latua on peräti 200 kilometrin verran. Ja kun on hieman heikommat hiihtokelit, Kivikon hiihtohalli tarjoaa takuuvarman talven. Hiihtohallissa on aina talvi ja latu kiemurtelee kahdessa kerroksessa nousuineen ja laskuineen.

Talvisin myös teko- ja ulkojääkentät kutsuvat sirklaamaan, lämimään ja fiilistelemään. Ulkojääkenttiä on kylminä talvina kymmeniä ja kymmeniä, ja seitsemällä tekojääkentällä jääliikunta luonnistuu lauhempanakin talvena. Luistelukenttien luistelukuntoa voi seurata www.ulkoliikunta.fi -karttapalvelusta.

Sivun alalaidasta pääset tutustumaan lähellä kotiasi oleviin liikuntamahdollisuuksiin.

 

Liikkumisfakta: Varhaisten vuosien liikkumisella on merkittävä vaikutus myöhempään liikunta-aktiivisuuteen. Kiinnostus liikkumiseen on parhaita perintöjä, mitä lapselle voi antaa.

Liikuntapuistot, kentät ja lähiliikuntapaikat

Ladut

Tekojää- ja luistelukentät

Talviuintipaikat

Kuntoradat

Kunto- ja voimailusalit

Löydä Helsingin luonto

Vihreät sylit – kävelyretkiä Helsingin puistoihin