21.1.2021

Ilo irti hiihtokeleistä – ota haltuun latuetiketti


Luminen talvi on tuonut valoa koronan rajoittamaan elämään ja saanut helsinkiläiset sankoin joukoin laduille. Kaupunki tarjoaakin innokkaille hiihtäjille monipuolisia reittejä ympäri Helsinkiä, ja latuja on tällä hetkellä yhteensä noin 200 kilometrin edestä. Kaikki hiihtoreitit löytyvät osoitteesta ulkoliikunta.fi.

Jotta tunnelma laduilla pysyisi rauhanomaisena, on Suomen Latu laatinut latuetiketin – ohjeet sujuvaan hiihtolatujen käyttöön. Etikettiin tulisikin tutustua, mikäli mielii hiihtämään kaupungin yhteisille laduille. Tärkeintä on muistaa muiden huomioon ottaminen ja kunnioittaminen.

Suomen Ladun latuetiketin voit ladata täältä.

  1. Latu on kaikkien hiihtäjien yhteinen. Anna kaikille mahdollisuus hiihtää omaa vauhtiaan – ja omalla tyylillään.
  2. Muista hiihtosuunta. Noudata osoitettua hiihtosuuntaa sekä muita ladun varrella olevia ohjeita ja varoituksia.
  3. Nopeampi väistää. Väistä hitaampaa hiihtäjää ohitustilanteissa. Kaksisuuntaisella ladulla kohdatessa molemmat antavat tilaa.
  4. Liiku ennustettavasti. Katso taaksesi ennen kuin vaihdat latua, käännyt risteyksestä tai pysähdyt. Älä kiilaa toisen eteen.
  5. Älä luistele perinteisen ladun päällä. Se menee rikki ja pilaa toisten hiihtonautinnon.
  6. Älä kävele ladulla. Perinteisen latu-urat ja vapaan hiihdon osa on tehty hiihtämistä varten, eikä niitä saa muilla liikkumistavoilla rikkoa. Koiraa ei saa ulkoiluttaa yleiseen käyttöön kunnostetulla ladulla.
  7. Auta tarvittaessa. Jokainen hiihtäjä on velvollinen auttamaan kaatunutta tai loukkaantunutta kanssahiihtäjää.

Viimeisimmät artikkelit