28.5.2021

Itiksen ja Pirkkolan uimahallit sekä maauimalat avataan rajoitetusti kesäkuun alussa, aikuisten kilpatoiminta voi alkaa ulkona

Markkinointi ja viestintä
Helsingin kaupunki

Helsingin kaupungin hallinnoimat Itäkeskuksen ja Pirkkolan uimahallit ja Uimastadion avataan tiistaina 1. kesäkuuta rajoitetuille asiakasmäärille. Kumpulan maauimala aukeaa maanantaina 7.6. Uimaan pääsee samaan aikaan enintään puolet normaaliaikojen asiakasmäärästä. Avattavissa palveluissa noudatetaan voimassa olevia viranomaisohjeita ja terveysturvallisuustoimia.

Kuntien palvelujen avaamisesta linjasi pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä 27.5.2021. Koordinaatioryhmä perustaa linjauksensa epidemiologiseen arvioon ja kokonaisharkintaan koronatilanteen kehittymisestä ja linjauksia voidaan tarvittaessa muuttaa nopeastikin tilanteen niin vaatiessa.

Nyt avattavissa palveluissa noudatetaan voimassa olevia viranomaisohjeita sekä terveysturvallisuustoimia. Käytännössä tämä tarkoittaa kontaktien minimoimista, hyvästä käsihygieniasta huolehtimista ja vähintään kahden metrin turvavälin pitämistä kanssaihmisiin. Kasvomaskin käyttöä edellytetään kaikilta yli 12-vuotiailta sisätiloissa, ellei maskin käytölle ei ole terveydellistä estettä. Maskia ei tarvitse käyttää urheilusuorituksen aikana.

Maauimalat, Itäkeskuksen ja Pirkkolan uimahallit avautuvat

Uimastadion, Itäkeskuksen ja Pirkkolan uimahallit avataan yleisölle tiistaina 1. kesäkuuta ja ne ovat avoinna normaalien aukioloaikojen mukaan. Kumpulan maauimalan remontti on valmistumassa, ja se avataan yleisölle maanantaina 7. kesäkuuta. Maauimaloiden ja uimahallien saunat ovat avoinna, mutta liikunta- ja kuntosalit ovat edelleen suljettuina.

Maauimaloissa ja uimahalleissa samanaikaisesti olevien henkilöiden määrä rajoitetaan enintään puoleen normaalista asiakasmäärästä. Pukukaappeja suljetaan siten, että vähintään kahden metrin turvavälit mahdollistuvat. Järjestelyt toteutetaan niin, että tosialliset etäisyydet säilyvät. Uintiaikasuositus on 2 tuntia. Suosituksella pyritään varmistamaan, että mahdollisimman moni pääsee pulahtamaan altaaseen.

Maauimaloissa ja uimahalleissa myydään toistaiseksi yhden kerran pääsylippuja, kymmenen kerran kortteja ja 30 päivää voimassa olevia kuukausikortteja. Aikuisten kertalipun hinta on 5,50 euroa ja kymmenen kerran kortin ja kuukausikortin hinta 44 euroa. Lasten, eläkeläisen, opiskelijoiden, työttömien ja varusmiesten kertalipun hinta on 3 euroa, ja vastaavasti kymmenen kerran kortin ja kuukausikortin hinta 24 euroa.

Maauimaloiden ja uimahallien lipputyypistä riippumatta kaikki kulkevat sisään saman jonon kautta. Asiakasmäärärajoituksista johtuen kymmenen kerran kortti ja kuukausikortti eivät takaa sisäänpääsyä eikä tästä johtuneita toteutumattomia käyntejä hyvitetä. Toivomme asiakkailta malttia ja että jokainen huomioi poikkeustilanteesta aiheutuvat erityisjärjestelyt.

Aiemmin ostetut kausikortit eivät toistaiseksi käy maauimaloissa eikä uimahalleissa. Kyseisiin kortteihin hyvitetään aikaa, kun uimahalleja uimaloita tällä hetkellä koskevia rajoituksia on purettu.

Maauimaloiden ja uimahallien avaamisessa noudatetaan terveysturvallisuusohjeita. Sisäänpääsyä maauimaloihin ja uimahalleihin voidaan joutua rajoittamaan, mikäli terveysturvalliseksi katsottu asiakasmäärä on ylittymässä. Sisäänpääsyrajoitusten lisäksi yksittäisten altaiden käyttäjämäärää rajoitetaan altaiden koon mukaisesti. Uimavalvojat seuraavat altaiden käyttäjämääriä ja ohjeistavat asiakkaita tilanteen mukaan.

Uimastadionin kävijämääriä seurataan ulkoliikunta.fi -palvelussa, jotta kaikki voivat katsoa paljonko kuntoilijoita on paikalla Uimastadikalla.

Pirkkolan maapohjaista uimapaikkaa, Plottia, ei avata tänä kesänä lainkaan. Syynä kiinnioloon on uimapaikan vedenpoistojärjestelmän uusimisen viivästyminen.

Aikuisten kilpaurheilutoiminta voi alkaa ulkona

Aikuisten kilpaurheilutoiminta voi alkaa kaupungin hallinnoimilla ulkoalueilla tiistaina 1. kesäkuuta. Yleisöä voidaan ottaa Etelä-Suomen aluehallintoviraston yleisötilaisuuksia koskevien linjausten puitteissa ja terveysturvallisuusmääräyksiä noudattaen.  Sisätiloissa voi järjestää 1.–15.6. enintään kymmenen hengen kokoontumisia ja ulkotiloissa enintään 50 (viidenkymmenen) hengen kokoontumisia. Tilaisuuden järjestäjän tulee toimittaa kaupungille ennen kilpailutoiminnan aloittamista terveysturvallisuussuunnitelma, jossa järjestäjä sitoutuu terveysturvallisuustoimenpiteiden toteuttamiseen. Sisätiloissa on kesäkuussa edelleen voimassa 10 henkilön rajoitus.

Viimeisimmät artikkelit