14.12.2021

Joulun pyhinäkin tekojäillä luistellaan ja Paloheinässä hiihdetään

Markkinointi ja viestintä
Helsingin kaupunki
Helsingin tekojäät ovat kaupunkilaisten käytössä joulun pyhinä poikkeusaukioloajoin, ainoastaan jouluaattona 24.12. tekojäät pidetään suljettuina. Tekojäiden ja niin sanottujen luonnonjääluistelukenttien kenttäkohtaisia tilannetietoja voi seurata ulkoliikunta.fi -palvelusta.

Lisätiedot tekojäiden yleisöluisteluista ja muita tietoja:
Jätkäsaaren liikuntapuiston tekojääkenttä >>
Kontulan liikuntapuiston tekojääkenttä >>
Käpylän liikuntapuiston tekojääkenttä >>
Käpylän liikuntapuiston tekojääkaukalo >>
Laajasalon liikuntapuiston tekojääkaukalo >>
Lassilan liikuntapuiston tekojääkaukalo >>
Lauttasaaren liikuntapuiston tekojääkaukalo >>
Oulunkylän tekojääkenttä >>
Pukinmäen liikuntapuiston tekojääkaukalo >>

Brahenkentän tekojäätä ei ole remontin vuoksi vielä avattu, ja Brakun avautumisaikatauluista tiedotetaan myöhemmin.

Hiihtokausi jatkuu Paloheinässä

Henkilö hiihtämässä Paloheinän ladulla.Helsingin talviurheilukeskuksessa Paloheinässä on hiihdetty jo marraskuun lopusta lähtien. Hiihtämisen siellä mahdollistaa latujen lumetusjärjestelmä, joka kokonaisuudessaan kattaa miltei kolmen kilometrin suksimislenkin. Lumetusjärjestelmän avulla lunta on voitu tykittää suoraan ladulle.

Paloheinän lisäksi Vuosaaren Mustavuoressa on sivakoitu tykkilumiladulla. Helsingin ja muun pääkaupunkiseudun latutilannetta voi seurata ulkoliikunta.fi -karttapalvelusta, josta löytyvät latukohtaisesti ajankohtaiset tiedot ladun kunnosta, huollosta ja pituudesta.

Luonnonlumiladut ovat Helsingissä ja muuallakin Etelä-Suomessa pitkälti sääolosuhteiden armoilla. Helsingissä latuja tehdään talvisin heti, kun olosuhteet ovat tarpeeksi kylmät ja lumiset. Latukone painaa useita tuhansia kiloja ja latuja tehtäessä lunta tarvitaan jopa kymmenien senttien kerros, jotta ladut saadaan tehtyä hyvään kuntoon ja hiihtäjille turvallisiksi.

Sisäliikuntapaikoissa poikkeusaukioloaikoja

Joulun pyhinä Helsingin sisäliikuntapaikoissa on poikkeusaukioloaikoja. Uimahallien, kunto- ja voimailusalien, liikuntahallien ja jäähallien aukioloajat voi tarkistaa seuraavien linkkien takaa:
Uimahallit >>
Kunto- ja voimailusalit >>
Liikuntahallit >>
Jäähallit >>

Viimeisimmät artikkelit