04.12.2020

Kahdeksan tekojäätä on lauantaina luistelukunnossa – luistelijoiden määrää rajoitetaan, itsenäisyyspäivänä luistellaan kellon ympäri


Lauantaista 5.12. lähtien päästään luistelemaan kaikilla Helsingin kaupungin tekojäillä Jätkäsaaren tekojääkenttää lukuun ottamatta. Itsenäisyyspäivänä 6.12. kaikki kahdeksan tekojäätä ovat auki yleisöluistelulle pidennetyin aukioloajoin kellon ympäri klo 9-21 (huoltotauko klo 15-16). Koronatilanteen vuoksi tekojäille on määritelty kenttä- ja kaukalokohtaiset enimmäismäärät luistelijoille, ja ruuhkaisimpina aikoina jonoja voi muodostua. Pukukopit ja huoltorakennukset pidetään WC-tiloja lukuun ottamatta suljettuna, joten luistimet vaihdetaan ulkopenkeillä.

Luistelusta on päästy nauttimaan jo Oulunkylän, Kontulan, Lassilan, Pukinmäen, Käpylän sekä Lauttasaaren tekojäillä, ja tulevana lauantaina kaupunkilaisten käyttöön avataan myös Brahenkentän ja Laajasalon tekojäät. Kaupungin kaikilla yhdeksällä tekojäällä luistelu on tällä talvikaudella ensimmäistä kertaa täysin maksutonta ja maksuttomista yleisöluisteluvuoroista päästään nauttimaan viikon jokaisena päivänä. Jätkäsaaren tekojääkentän avauspäivästä tiedotetaan myöhemmin. Rautatientorille ei sen sijaan tänä vuonna tule Jääpuiston tekojääkenttää.

Lisätiedot tekojäistä, sekä voimassa olevat tekojääkohtaiset henkilörajoitukset:

Brahenkentän tekojääkenttä – 150 hlö max.
Kontulan liikuntapuiston tekojääkenttä – 120 hlö max.
Käpylän liikuntapuiston tekojääkenttä – 120 hlö max.
Käpylän liikuntapuiston tekojääkaukalo – 30 hlö max.
Laajasalon liikuntapuiston tekojääkaukalo – 30 hlö max.
Lassilan liikuntapuiston tekojääkaukalo – 30 hlö max.
Lauttasaaren liikuntapuiston tekojääkaukalo – 40 hlö max.
Oulunkylän tekojääkenttä – 300 hlö max.
Pukinmäen liikuntapuiston tekojääkaukalo – 30 hlö max.
Jätkäsaaren liikuntapuiston tekojääkenttä (avataan myöhemmin) – 150 hlö max.

Ulkoliikuntapaikoilla tulee huolehtia turvavälien säilymisestä ja paikalle saa tulla vain terveenä. Uusien koronarajoitusten voimassaolon ajaksi valvontaa sekä nuoriso-ohjaajien läsnäoloa ulkokentillä lisätään. Henkilökunta valvoo tekojäillä henkilörajoitusten noudattamista, ja ruuhkaisimpina aikoina jäille pääsyä voi joutua jonottamaan.

 

Uutinen julkaistu 13.11. ja päivitetty 16.11., 27.11., 1.12. ja 4.12.

Viimeisimmät artikkelit