04.5.2022

Porrastreeni on pop, kuntoportaita löytyy ympäri Stadia

Markkinointi ja viestintä
Helsingin kaupunki
Kuntoportaat ovat nimensä mukaisia, sillä niissä treenatessa kunto nousee nopeasti. Erityisesti alavartalon suuret lihakset työskentelevät portaita noustessa. Samalla kun esimerkiksi pakarat saavat treeniä, myös hengityselimistö saa harjoitusta ja hapenottokyky paranee.

Kuntoportailla kannattaa kuitenkin muistaa muutama perusasia, jotta treeni on hyödyllistä. Ensinnäkin oma terveydentila pitää huomioida, eli kipeänä tai muuten vaivaisena ei kannata portaille suunnata. Toiseksi, heti ei kannata tähtiä taivaalta tavoitella, vaan aloittaa oman lähtötason ja -kunnon mukaan, vaikka pienissä osissa ja välillä taukoja pidellen. Kolmanneksi kannattaa muistaa verrytellä ja kuntoportailla voi tehdä paljon muutakin treenejä kuten hyppyjä, kyykkyjä tai vaikka punnerruksia. Ja myös portaita laskeminen tehoaa etureisiin.

Porrastreeni on siis pääsääntöisesti ylämäkitreeniä ja säännöllisellä harjoittelulla on mahdollista saada nopeitakin tuloksia. Portaat ovat usein kuitenkin mäkitreeniä turvallisempi harjoitusalusta, sillä portaat ovat tasaiset ja tukevat. Kuntoportaiden makuun pääsee Helsingissä jo monessa paikassa, sillä Stadissa alkaa olla jo kiva määrä eri mittaisia kuntoportaita.

– Paloheinän kuntoportaat, 253 porrasaskelmaa
– Malminkartanon huipun kuntoportaat, 347 porrasaskelmaa
– Lauttasaaren kuntoportaat, 148 porrasaskelmaa
– Savelanpuiston kuntoportaat 179 porrasaskelmaa
– Alakivenpuiston kuntoportaat (kahdet portaat eri puolilla mäkeä, 135 porrasaskelmaa ja 132 porrasaskelmaa
– Mäntymäen kuntoportaat, 79 porrasaskelmaa
– Länsi-Herttoniemen kuntoportaat 182 porrasaskelmaa

Viimeisimmät artikkelit