09.11.2022

Lapsen oikeuksien viikko – meillä jokainen liikkuu turvallisesti

Viestintä ja markkinointi
Helsingin kaupunki
Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 14.11.– 20.11. ja lapsen oikeuksien päivä on sunnuntaina 20.11. Viikon teemana on tänä vuonna lapsen oikeus turvallisuuteen. Teema nousee vahvasti esiin kaupungin liikuntapalveluiden lasten ja nuorten toiminnassa pitkin vuotta.

Liikunta- ja perhehulinat tarjoavat lapsiperheille yhteisen ja turvallisen tilan liikkua ja viettää aikaa yhdessä. Maksuttomassa lasten ja nuorten EasySport- ja FunAction-toiminnassa, nuorten edullisessa NYT-liikunnassa sekä nuorten liikuntaneuvonnassa halutaan noudattaa yhteisiä toimintatapoja. Toimintaperiaatteet takaavat yhdenvertaisen toiminnan, jotta jokaisella olisi turvallista ja helppo osallistua mukaan tekemiseen.

Laadukkaan ja osallistavan toiminnan takaavat osaavat, täysi-ikäiset ja koulutetut ohjaajat, jotka keräävät ja toteuttavat osallistujien toiveita ja tarpeita pitkin kautta.

Toimintaan voi osallistua mahdollisimman matalalla kynnyksellä, sillä osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista, toiminnan taustalla ei ole kilpailullisia tavoitteita eikä osallistuminen vaadi pitkää sitoutumista.

Ohjaajat innostavat ja kannustavat lapsia ja nuoria osallistumaan ilon kautta. Toiminnan ideana on, että jokaisen panostus on yhtä arvokas ja tärkeä hyvän yhteishengen ja kaveruuden luomisessa.

Ennen kaikkea kaupunki haluaa taata lapsille ja nuorille turvallisen ja viihtyisän toimintaympäristön, jossa jokainen voi ilmaista itseään, toiveitaan ja tarpeitaan toiminnassa juuri sellaisena kuin on.

Toiminnassamme on nollatoleranssi kiusaamiselle.

Voit lukea lisää Lapsen oikeuksien viikosta täältä >>

Lue lisää toiminnastamme:

Liikunta- ja perhehulinat >>

EasySport >>

FunAction >>

NYT-liikunta >>

Nuorten liikuntaneuvonta >>

 

Kuva: Istock, StefaNikolic.

Viimeisimmät artikkelit