28.4.2021

Lasten ja nuorten harrastustoiminta palaa sisätiloihin ja uimahalleja avataan erityisuimakorttilaisille 3.5.


Pääkaupunkiseudun parantunut koronaepidemiatilanne mahdollistaa kaupungin tiettyjen palvelujen avaamisen rajoitetusti ja hallitusti toukokuussa. Rajoituksia ja suosituksia puretaan asteittain tarkkaan kokonaisharkintaan perustuen. Palvelujen avaamisessa noudatetaan lapset ja nuoret ensin -periaatetta.

Vaikka tilanne on parempi, koronaepidemia ei ole vielä ohi ja Uusimaa on edelleen epidemian leviämisvaiheen aluetta. Tilojen ja palvelujen asteittaisesta avautumisesta huolimatta on tärkeää, että kaikki yhä noudattavat voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia.

Seuraavaksi joitakin rajoituksia esimerkiksi palvelujen aukioloon liittyen päästään purkamaan Helsingissä toukokuussa.

Kulttuurin ja vapaa-ajan rajoituksia puretaan seuraavasti

Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan osalta rajoituksia puretaan pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmässä erikseen päätettävällä tavalla. Helsinki omalta osaltaan toimeenpanee pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmässä 20.4.2021 ja 27.4.2021 tehdyt linjaukset:

2001 syntyneiden ja tätä nuorempien ohjattu harrastustoiminta on mahdollistettu ulkotiloissa rajoitetusti. Ulkoliikuntapaikkojen pukukoppitilat pidetään kuitenkin yhä suljettuina (WC-tilat avoinna). Myös muut kuin liikuntaharrastukset ovat mahdollisia ulkotiloissa. Lisäksi nuorisotyön toteuttaminen rajatuissa ryhmissä ulkona on mahdollista.

2001 syntyneiden ja tätä nuorempien ohjattu harrastustoiminta mahdollistetaan myös sisätiloissa 3. toukokuuta alkaen rajoitetusti.

Mahdollisuus uimahallikäynteihin avataan erityisuimakortin haltijoille 3. toukokuuta alkaen Helsingin kaupungin Pirkkolan ja Itäkeskuksen uimahalleissa normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Myös Urheiluhallit Oy:n halleista Mäkelänrinteen ja Vuosaaren uimahallit avautuvat erityisuimakortin haltijoille rajoitetusti. Saunat kuitenkin pidetään toistaiseksi suljettuina.

Nuorisotilat avataan pääkaupunkiseudulla rajoitetusti 3. toukokuuta. Nuorisotyön painopiste säilyy ulkona tapahtuvassa toiminnassa. Nuorisotyössä noudatettavia terveysturvallisuusperiaatteita ovat, että nuorisotiloissa edellytetään maskin käyttöä yli 12-vuotiailta, jos maskin käytölle ei ole terveydellistä estettä, osallistujamäärä rajataan tilakohtaisesti niin, että väljyys tiloissa voidaan varmistaa ja osallistujamäärää seurataan ja tarvittaessa rajataan.

Nykyisen päätöksen mukaisesti kirjastojen palvelut, nuorisotyö, vuonna 2001 syntyneiden sisä- ja ulkoliikuntamahdollisuudet sekä erityisuimakortin haltijoiden uintimahdollisuus jatkuvat rajoitetusti 16. toukokuuta saakka. Uimahallit, museot ja kulttuuritalot on suljettu 16. toukokuuta saakka. Viikoittain tarkastellaan, mitä rajoituksia voidaan seuraavaksi purkaa.

 

Viimeisimmät artikkelit