07.11.2019

Liikkumisohjelman uudet projektikoordinaattorit esittäytyvät

Markkinointi ja viestintä
Helsingin kaupunki
Helsingin liikkumisohjelmassa on aloittanut syksyn aikana kaksi uutta projektikoordinaattoria, Marjo Rantala ja Elisa Kaaja. Koordinaattorit toimivat tiiviissä yhteistyössä projektipäällikön kanssa edistäen liikkumisohjelman tavoitteita ja sitä kautta kaupunkilaisten liikkumista. Koko ohjelman tavoitteena on vaikuttaa ihmisten asenteisiin, madaltaa liikkeelle lähtemisen kynnystä ja lisätä liikkumisen iloa. Päämääränä on, että liikkuminen Helsingissä on helppo, sujuva ja houkutteleva arjen valinta.

 

Projektikoordinaattorit Marjo (vas.) ja Elisa

Marjo Rantala

Hei. Tässä on Rantalan Marjo. Liikkumisohjelman projektikoordinaattori, jonka tehtävänä on kaupungin henkilöstöön kohdentuvien toimenpiteiden jalkauttaminen.

Aiemman työurani olen tehnyt ennaltaehkäisevää työtä liikunnan ja hyvinvoinnin parissa Työtehtäviini on kuulunut terveysliikunnan kehittämistä, hankkeiden koordinointia, työhyvinvointityötä, liikuntaneuvonnan kehittämistä yms. Matkalla olen oppinut, että vaikka asiat perustellaan järjellä, niin ihmiset ajattelevat tunteella. Molempia siis tarvitaan onnistuneeseen lopputulokseen.

Minua kiinnostaa asioiden kehittäminen, muutoksen ymmärtäminen ja kokeilukulttuuriin uskaltautuminen. Muutoksia tuskin saa aikaiseksi, jos toistaa samaa vanhaa kaavaa. Steve Jobsin sanoissa saattaa näet olla perää: Ne jotka ovat tarpeeksi hulluja uskoakseen, että voivat muuttaa maailman, vielä tekevät sen.

 

Elisa Kaaja

Olen Elisa Kaaja, eli kavereiden kesken Elli. Suureksi ilokseni pääsin aloittamaan liikkumisohjelman projektikoordinaattorina muutama viikko sitten. Tämä lämmittää mieltäni, sillä liikkumisen edistäminen ja liikuntakäyttäytymiseen liittyvät teemat ovat lähellä sydäntäni.

Mitä on roolini liikkumisohjelmassa? Usein näiden muutaman viikon aikana olen todennut olevani projektipäällikön oikea käsi. Vaikka toimenkuvani on varsin laaja, niin tulen keskittymään erityisesti ikäihmisiin ja pieniin lapsiin liittyviin tavoite-alueisiin. Näillä tavoitealueilla myös sidosryhmäyhteistyön kehittäminen tulee kuulumaan vastuulleni. Koska oma taustani on vahvasti toisen asteen koulutuksen kehittämisen parissa, niin varmasti työnnän lusikkani tulevaisuudessa myös nuoriso- ja koulutuspuolelle.

Kuka minä sitten olen? Olen tehnyt liikkumisen edistämistyötä Helsingin yliopistolla useita vuosia laajassa motivaatiopsykologisessa tutkimushankkeessa. Sen lisäksi olen pitänyt liikuntamotivaatioon ja vuorovaikutukseen liittyvää kurssia Jyväskylän liikuntatieteellisessä sekä täydennyskouluttanut satoja liikunnanopettajia eri hankkeissa. Ennen kaupungin palkkalistoille siirtymistäni työskentelin myös pätkän opetus- ja kulttuuriministeriössä valtion nuorisoneuvoston suunnittelijana.

Minulla on tapana sanoa, että ei ole tyhmiä kysymyksiä – on vain tyhmiä vastaajia. Joten mikäli sinulla on liikkumisohjelmaan liittyviä kysymyksiä, niin ole rohkeasti yhteydessä.

 

 

Marjo Rantala
Projektikoordinaattori, liikkumisohjelma
Kaupungin henkilöstö
Liikunta, kulttuuri ja vapaa-aika
Helsingin kaupunki
Puh. 040 508 1260
marjo.a.rantala@hel.fi

Elisa Kaaja
Projektikoordinaattori, liikkumisohjelma
Pienet lapset, ikäihmiset ja sidosryhmäyhteistyö
Liikunta, kulttuuri ja vapaa-aika
Helsingin kaupunki
Puh. 040 190 4576
elisa.kaaja@hel.fi

Viimeisimmät artikkelit