28.6.2019

Liikkumista edistäviä tuotteita ja palveluita pääsee nyt kehittämään Helsingin kouluihin

Markkinointi ja viestintä
Helsingin kaupunki

Helsinki haluaa edistää uusia innovatiivisia kaupallisia ratkaisuja, jotka lisäävät lasten ja nuorten liikkumista koulupäivän aikana. Tätä varten kaupunki on julistanut haastekilpailun, jonka kautta yritykset voivat tarjota ratkaisujaan kouluille yhteiskehitettäväksi. Yhteiskehittäminen kestää syyslukukauden 2019 ja tavoitteena on validoida ratkaisujen toimivuus sekä antaa kehittämisehdotuksia yrityksille.

 

Liikkuminen vaikuttaa tutkitusti myönteisesti lasten ja nuorten oppimisvalmiuksiin ja koulumenestykseen. Koululaisten käyttävät liikuntaan ja ulkoiluun koulupäivän aikana kuitenkin vain noin 40 minuuttia. Maailmalla nuorten liikkumisen polarisoituminen ja liikkumattomuus ovat vielä isompia ongelmia. Siten liikkumista edistävien kaupallisten tuotteiden potentiaali on iso.

Helsinki panostaa voimakkaasti kaupunkilaisten liikkumisen edistämiseen. Kaupunki on käynnistänyt liikkumisohjelman, jonka päämääränä on, että kaupungissa on helppoa ja houkuttelevaa liikkua. Kaikki Helsingin koulut ovat jo pitkään osallistuneet valtakunnalliseen Liikkuva koulu -ohjelmaan.

Haastekilpailun tavoitteena on tukea liikkumista edistävien kaupallisten ratkaisujen kehittymistä. Kaupunki ei ole ostamassa kehitteillä olevia ratkaisuja automaattisesti pysyvään käyttöön, vaan haluaa tarjota ratkaisuiden validoinnille ja kehittämiselle sopivan ympäristön.

Olemme yhteiskehittäneet jo noin kahdenkymmenen yrityksen tuotteita, jotka liittyvät esimerkiksi oppimiseen, arviointiin, uuteen teknologiaan tai oppilashuoltoon. Nyt halusimme tarjota kokeilumahdollisuuden erityisesti sellaisille yrityksille, jotka pyrkivät edistämään liikkumista. Heidän missio sopii hyvin yhteen kaupungin strategian kanssa, kertoo Raigo Megerild kaupunginkansliasta, elinkeino-osastolta.

 

Haastekilpailu on avoinna 2.8.2019 asti ja yhteiskehittäminen käynnistyy syyskuussa 2019. Haastekilpailu on osa Helsingin elinkeino-osaston vetämää kokeilu- ja kehittämisalustan rakentamista.

Lue lisää >>

 

Lisätietoja:
Raigo Megerild
Yritysasiamies, Helsingin kaupungin kaupunginkanslia, elinkeino-osasto
puh. +358 40 638 6794
raigo.megerild@hel.fi 

 

 

Viimeisimmät artikkelit