10.8.2022

Liikunta jättää jäljen! Tutustu kaupungin persoonallisiin uimahalleihin

Markkinointi ja viestintä
Helsingin kaupunki
Miltä kuulostaisi pienet polskimiset, uimatreeni, muutama hyppy hyppytornista, jumppa salilla tai rentoutuminen uimahallien lämmössä? Kaupungin neljästä uimahallista löytyy monenlaista tunnelmaa. Koko perheen Itäkeskuksen uimahallissa riittää väriä ja tropiikin tunnelmaa, sympaattinen Jakomäen uimahalli on fyysistä kokoaan suurempi, avara ja valoisa Pirkkolan uimahalli sopii vaikkapa uimahyppääjille, ja historiallisessa Yrjönkadun uimahallissa voi nauttia vanhan ajan spa-tunnelmasta. Tutustu kaupungin persoonallisiin uimahalleihin alla.

 

Itäkeskuksen uimahalli – tropiikki idässä 

Kuva: Sean Anthony

Idän tropiikiksikin kutsuttu Itäkeskuksen uimahalli on koko perheen virkistyskeskus, joka henkii aavistuksen tuttua ja nostalgista 90-luvun tunnelmaa. Itäkeskuksen uimahallissa polskitaan kolmessa altaassa, rentoudutaan porealtaassa, peuhataan vesiliukumäissä, karaistutaan kylmävesialtaassa ja lämmitellään viidessä normisaunassa sekä höyrysaunassa. Uimahallin sisäänpääsymaksulla asiakkaiden käytettävissä on myös kunto- ja liikuntasaleja laadukkaine ja nykyaikaisine kuntosalivälineineen.

Altaiden puolelta löytyy tuore virtuaalilaitteisto omatoimisille vesijumpille ja lasten altaalla omatoimiselle uimakoululle. Laitteesta voi valita itselleen mieluisan jumpan tai opetusohjelman ja pulahtaa altaaseen treenaamaan.

”Nämä meidän virtuaalilaitteet ja jumpat ovat olleet hyvin suosittuja. Meillä järjestetään paljon perinteisiäkin lasten uimakouluja, mutta kaikki halukkaat eivät mahdu niihin mukaan, joten tällaiselle virtuaaliuimakoululle on selkeä tarve. Perheet voivat kaukosäätimellä valita itselleen sopivat uimakouluharjoitteet ja seurata näytöltä ohjeita”, Itäkeskuksen uimahallin tiimiesihenkilö Oleg Jauhonen kertoo.

Itäkeskuksen uimahallista löytyy myös saavutettava unisex-pukuhuone, joka soveltuu esimerkiksi vauvaperheille, liikuntarajoitteisille ja sukupuolivähemmistöille.

Itäkeskuksen uimahallin lisätiedot ja aukioloajat löydät täältä. Virittäydy myös Idän tropiikin tunnelmaan fantasianomaisen Laura Eklund Nhagan lausuman Itäkeskuksen uimahalli -runovideon myötä.

 

Universumin upein uimahalli Yrjönkadulla

Aitoa, vanhan ajan spa-tunnelmaa aivan ydinkeskustassa? Yrjönkadun uimahalli on oikea kaupungin helmi, joka ihastuttaa niin kaupunkilaisia kuin matkailijoita. Suomen ensimmäinen uimahalli on tähän päivään asti säilyttänyt alkuperäisen ilmeensä, ja houkuttelee pienestä koostaan huolimatta polskimaan päivittäin jopa huimat 300-800 ihmistä. Yrjönkadun uimahalli on siitä ainutlaatuinen muihin kaupungin uimahalleihin verrattuna, että siellä saa uida nakuna, sillä aukioloajat on jaettu erikseen miesten ja naisten vuoroihin.

Alakerrassa kävijöillä on käytössään perus uimahallin pääsymaksuun sisältyen yksi iso allas sekä kaksi saunaa. Uimahallin toisessa kerroksessa voi pienestä lisämaksusta nauttia rentouttavasta kylpylätunnelmasta lepohyttien, ravintolapalveluiden ja erilaisten saunojen parissa. Rakennustaiteellisesti uimahalli on arvokas, arkkitehti Väinö Vähäkallion suunnittelema aikansa 1920-luvun klassismin edustus.

Yrjönkadun uimahallin lisätiedot ja aukioloajat löydät täältä.

 

Pirkkolan uimakeidas keskellä Keskuspuistoa

Pirkkolan uimahalli on osa Pirkkolan liikuntapuistoa, Keskuspuistossa sijaitsevaa monipuolista liikunta- ja urheilupaikkojen keidasta. Pirkkolan uimahalli valmistui vuonna 1968 ja on osa 60-luvun funktionalistista arkkitehtuuria edustavaa uima- ja palloiluhallikokonaisuutta.

Korkeasta, avarasta ja valoisasta uimahallista löytyy kolme allasta, vesiliukumäki ja hyppytelineet. Uimareiden käytössä on viisi erillistä sähkösaunaa ja yksi inva-sauna. Hallissa on allas- ja pesutilojen lisäksi kunto- ja voimailusalit, kokoustilat noin 50 hengelle, kahvila ja kesäisin aurinkoterassi.

Pirkkolan uimahalli on esteetön. Käytettävissä on esteetön puku- ja pesutila sekä esteetön sauna, esteettömät wc-tilat ja syvässä altaassa ja opetusaltaassa allashissi sekä loivat portaat. Suihkupyörätuoli on lainattavissa hallin palvelutiskiltä.

Pirkkolan uimahallin lisätiedot ja aukioloajat löydät täältä.

 

Sympaattinen ja kompakti Jakomäen uimahalli

Kompakti ja intiimi Jakomäen uimahalli rakennettiin alun perin Jakomäen yläasteen käyttöön ja vihittiin käyttöön vuonna 1972. Koulun kellarikerroksessa sijaitseva uimahalli peruskorjattiin ja avattiin täysin uudistettuna vuonna 2010. Uima-altaiden ja pesutilojen lisäksi Jakomäen uimahallista löytyy myös kuntosali, jonka laitteisto on päivitetty ajanmukaisiksi. Uimahallin puolelta löytyy iso allas sekä opetusallas ja polskimisen ja vesijumppailun jälkeen voi lämmitellä kahdessa sähkösaunassa.

Tiistaisin Jakomäen uimahallissa järjestetään suosittuja naisten uimavuoroja. Paikan naisten uimavuorolle voi varata etukäteen verkossa. Jakomäen naisten uimavuoroille otetaan rajoitettu määrä asiakkaita, jolloin verkossa etukäteen tehty ennakkovaraus vähentää jonottamista.

Jakomäen uimahallin lisätiedot ja aukioloajat löydät täältä.

Viimeisimmät artikkelit