10.8.2022

Liikunta jättää jäljen! Tutustu legendaariseen Kisahalliin ja Liikuntamyllyyn

Markkinointi ja viestintä
Helsingin kaupunki
Kisahalli, Liikuntamylly, Pirkkola ja muut kaupungin liikuntahallit käyvät täydellä höyryllä ja tarjoavat laajasti erilaisia mahdollisuuksia liikkumiseen ja treenaamiseen vuoden ympäri. Mahdollisuuksien kirjo on lähes loputon. Miten olisi esimerkiksi kuntosali, nyrkkeily, tanssi tai koripallo legendaarisella Kisahallilla? Tai vaikkapa yleisurheilu, seinäkiipeily, salibandy tai pingis pääkaupunkiseudun monipuolisimmassa liikuntahallissa Liikuntamyllyssä? Entäpä miltä kuulostaisi treeni ulko- tai sisäkuntosalilla, lenkkeily pururadalla tai vallihautojen ja muiden metsän aarteiden tutkailu koko perheen voimin Pirkkolan liikuntapuistossa? Alla muutama liikuntapaikkojen helmi tutustuttavaksi.

 

Legendaarinen Kisahalli auki 354 päivää vuodessa

Liikuntahalleja tulee ja menee mutta Kisis pysyy! Vuonna 1935 valmistunut ja olympianäyttämönäkin tunnettu Kisahalli antoi vuonna 1975 pysyvästi kodin urheilijoille ja kuntoilijoille. Siitä lähtien Töölön kisahallin aktiivisiksi käyttäjiksi ovat löytäneet niin telinevoimistelijat, miekkailijat, palloilijat, kamppailulajien edustajat, katutanssijat, omaehtoiset kuntoilijat kuin jumppaajatkin. Nykyään Kisiksellä voi harrastaa lähes mitä vain: koripalloa, sulkapalloa, pöytätennistä, cheerleadingia, karatea, miekkailua, kamppailulajeja, voimistelua, tanssia, golfia, biljardia, bodailua, nyrkkeilyä… Kisahallia legendaarisempaa ja monipuolisempaa paikkaa saa hakea!

Kisahalli sai vastikään loistoarvostelut Iltalehden kuntosalivertailussa. Kehuja tuli muun muassa tekemisen meiningistä, turhan fiineilyn välttämisestä, hintatasosta, palveluhenkisyydestä, kahvilasta, keskeisestä sijainnista, runsaista kuntoilumahdollisuuksista ja monesta muusta: ”kunnollinen, rehellinen ja siisti sali, jossa oli helppoa ja monipuolista treenata.”

Kisahallin aukioloajat ja lisätiedot löydät täältä.

 

Liikuntamyllyssä 12 060 m2 tilaa liikkua

Mylly on yksi pääkaupunkiseudun monipuolisimmista kuntoliikunta- ja huippu-urheilupaikoista, se on myös yksi yleisurheilun valtakunnallisista harjoittelukeskuksista. Liikuntamyllyssä järjestetään säännöllistä kilpailutoimintaa yleisurheilussa, voimistelussa ja salibandyssä. Lisäksi myllyssä voi harrastaa kamppailulajeja, kiipeilyä, koripalloa, bodailua ja voimannostoa, lentopalloa, painia, pöytätennistä sulkapalloa ja tanssia. Iltaisin ja viikonloppuisin tilat ovat osin urheiluseurojen käytössä mutta pääsääntöisesti tiloja voi käyttää ilman varausta sisäänpääsymaksulla. Halusit sitten ylläpitää kuntoa tai kehittyä tavoitteellisesti, myllystä löytyy puitteet lähes kaikkeen!

Liikuntamyllyn aukioloajat ja lisätiedot löydät täältä.

 

Pirkkolan liikuntakeidas keskellä Keskuspuistoa

Pirkkolan liikuntapuisto on Keskuspuistossa sijaitseva liikunta- ja urheilupaikkojen keidas, josta löytyy harrastusmahdollisuuksia lähes jokaiseen makuun. Liikuntapuistosta löytyy palloilu- ja uimahallit, useampi kuntosali, ulkokuntosaleja, jalkapallokenttiä sekä yleisurheilukenttä. Lisäksi liikuntapuistoon avattiin alkusyksystä 2021 uusi jäähalli. Pirkkolan liikuntapuiston maastoinen alue ulkoilureitteineen, kenttineen ja rakennuksineen sijoittuu Keskuspuiston puoliväliin, ja maastossa on viitoitetut retkeilytiet ja kuntopolut Laaksoon, Paloheinään ja Pitkäkoskelle. Kuntoratoja on alueella lähes 6 kilometrin verran ja ne toimivat talvisin latuina tai aurattuina ulkoiluteinä. Pirkkolan ympäristöstä löytyy myös paljon vallihautoja, joten metsäalueilla on paljon tutkittavaa koko perheelle.

”Pirkkolan kehittäminen jatkuu ja tavoitteena on tarjota tulevaisuudessa kaupunkilaisille yhä monipuolisempi urheilupuisto, joka tarjoaa palveluita niin urheilijoille kuin tavallisille liikkujillekin. Jo nykyisellään urheilupuisto liikuttaa noin 1 150 000 kävijää vuosittain. Me kutsumme tätä etelän Vierumäeksi”, iloitsee Pirkkolan urheilupuiston tiimiesihenkilö Teijo Korva.

Pirkkolan sisäliikuntatilojen aukioloajat ja lisätiedot löydät täältä.

 

Kaikki Helsingin kaupungin liikuntahallit- ja salit sekä niiden aukioloajat löydät täältä >>
Kunto- ja voimailusalit löydät puolestaan täältä >>

Viimeisimmät artikkelit