Markkinointi ja viestintä
Helsingin kaupunki
Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan tilat ja suurin osa palveluista ovat olleet suljettuina hallituksen linjausten mukaisesti maaliskuun puolivälistä. Kesäkuun alusta alkaen kirjastot, kulttuurikeskukset, sisä- ja ulkoliikuntapaikat, museot ja nuorisotilat avautuvat vaiheittain ja kesäleirit ja -kurssit käynnistyvät.

Palvelutilojen avaamisessa noudatetaan terveys- ja muiden viranomaisten ohjeita asiakkaiden ja työntekijöiden terveysturvallisuudesta huolehtimiseksi. Toukokuun aikana kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla valmistellaan tiloihin korona-ajan vaatimia asiakasopasteita ja asiakaspalvelupisteille muovipleksejä, jotta tilat ovat viranomaisohjeiden vaatimusten mukaisesti turvalliset niin asiakkaille kuin työntekijöille.

 

Liikunta- ja ulkoilupalvelut aukeavat seuraavasti:

 • Helsingin uimarannat avataan 1.6.2020 normaalien kesäaikataulujen mukaisesti, mutta rannoilla huomioidaan koronan aiheuttama poikkeustilanne esimerkiksi Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitolta saaduilta ohjeistuksilla.
 • Rastilan leirintäalue avataan 1.6.2020. Rastilan vastaanotto on avoinna 1.−6. kello 8.00−22.00. 15.6. lähtien Rastilan vastaanotto on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa.
 • Kaunissaaren ja Pihlajasaaren saunojen ja mökkien vuokraus alkaa 1.6.2020, ja näiden saarien mökit ja saunat vuokrataan kätevästi netissä osoitteessa varaamo.hel.fi.
 • Uimastadionin ja Kumpulan maauimalat avataan kesän normaalien aikataulujen mukaisesti 1.6. alkaen poikkeusjärjestelyin ja rajoitetulla sisäänpääsymäärillä. Uimastadionin lasten altaita ei avata 1.6., koska lasten altaiden remontti on kesken. Altaiden laatoituksessa on ollut koronaepidemian vuoksi toimitusvaikeuksia.
 • Pirkkolan uimahalli avautuu 1.6. normaalien aikataulujen mukaisesti. Itäkeskuksen uimahalli avautuu 8.6. Pirkkolan ja Itäkeskuksen uimahallit avautuvat poikkeusjärjestelyin ja rajoitetulla. sisäänpääsymäärillä. Yrjönkadun ja Jakomäen uimahallit ovat kiinni kesän ajan.
 • Töölön kisahalli ja Liikuntamylly avataan 1.6. lähtien kesän normaalien aukioloaikataulujen mukaisesti.
 • Latokartanon liikuntahalli on avoinna koko kesän, ja Maunulan liikuntahalli on avoinna normaalista poiketen myös heinäkuussa.
 • Myllypuron Pallomylly ja Talin jalkapallohalli ovat auki kesän normaalien aukioloaikojen mukaisesti.
 • Pirkkolan, Oulunkylän ja Ruskeasuon liikuntapuistot sisäliikuntatiloineen avataan 1.6. alkaen kesän normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Ruskeasuon liikuntapuisto on auki myös heinäkuussa.

Kaikki aukeavat Helsingin kaupungin uimahallit ja muut sisäliikuntapaikat avataan poikkeusjärjestelyin ja rajoitetulla sisäänpääsymäärillä.

 

Urheiluhallit Oy, Mäkelänrinteen Uintikeskus Oy ja Vuosaaren Urheilutalo Oy

 • Kontulan uimahalli, uimahalli ja kuntosali avataan 8.6., Töölön Urheilutalon uimahalli ja kuntosali avataan 1.6., Malmin uimahallin allasosasto, kuntosali ja ulkoalueet avataan 3.6. ja Vuosaaren Urheilutalo on avoinna 1.6 alkaen
 • Urheiluhallit Oy:n kiinni olevat hallit: 1.6.-2.8. Siltamäen uimahalli. 1.6.-2.8. Pasilan Urheilutalo. 1.6.-2.8. Helsingin Urheilutalo. 1.6.-2.8. Mäkelänrinteen Uintikeskus. Uintikeskuksen allasosastot ovat 1.6.-31.7. välisenä aikana yksin uimaseurojen, uimahyppääjien ja taitouimareiden käytössä. Palloiluhalli ja kuntosali Susijengin ja HBA koripalloilijoiden ja rytmisen voimistelun käytössä.

 

Jääkenttäsäätiön jäähallit

 • Salmisaaren, Paloheinän, Kaarelan ja Vuosaaren jäähallit avoinna 1.6. alkaen.

 

Kesän leirit ja kurssit  
Kesällä järjestetään runsaasti liikuntakursseja ja -leirejä lapsille. Tarjolla on muun muassa EasySport– ja muita liikuntaleirejä ja -kursseja 6−12-vuotiaille. Ensimmäiset lasten tennisleirit ja liikuntakurssit alkavat jo 1.6. Osa kesän liikuntaleireistä ja -kursseista toteutetaan yhteistyössä helsinkiläisten liikuntaseurojen kanssa eri puolilla kaupunkia. Kesän liikuntaleirit toteutetaan rajatuilla osallistujamäärillä ja tarvittavat koronaohjeistukset huomioiden. Lasten kesän liikuntaleireille ja -kursseille ilmoittaudutaan tutusti osoitteessa asiointi.hel.fi, josta kurssit löytyvät viimeistään viikolla 22.

13−17-vuotiaille järjestetään maksutonta FunAction-liikuntaa ja 18−29-vuotiaille maksutonta Nyt-liikuntaa kesäkuun ajan. FunActionin ja Nyt-liikunnan kesän toiminnan tarjonta päivitetään osoitteisiin www.funactionnuorille.fi ja www.nytliikunta.fi.

Puistojumppia järjestetään pääosin suurissa puistoissa, joissa turvavälit on mahdollista pitää. Pienemmissä puistoissa järjestettävien jumppien osallistujamäärää rajataan tarvittaessa. Puistojumppien lisäksi järjestetään myös parveke- ja vesijumppia. Vesijumpissa ryhmien osallistujamäärä rajataan enimmillään 30 henkilöön.

Puisto- ja vesijumppien aikataulut ja muut tarvittavat tiedot päivitetään osoitteeseen www.hel.fi/liikuntakurssit.

 

Aukioloaikoihin ja kurssien aikatauluihin voi vielä tulla muutoksia.

Viimeisimmät artikkelit