26.6.2022

Tuhansien tarinoiden Uimastadion ja Kumpulan maauimala

Markkinointi ja viestintä
Helsingin kaupunki

Tuhansien tarinoiden Uimastadion ja Kumpulan maauimala

Maauimalat ovat oleellinen osa Helsingin kesää ja monille Uimastadionin aukeaminen on merkki kesän alkamisesta. Tänäkin keväänä Uimastadionin ovien auetessa käytiin perinteiseen tyyliin tiukka kisa siitä, kuka ehtii ensimmäisenä Stadikan altaisiin. Leikkimielinen vuosittainen kisailu kertoo osaltaan maauimaloiden merkityksestä helsinkiläisille. Lapsuuden muistot, kokemukset ja tarinat yhdistävät eri sukupolvia ja kaupunkilaisia taustoista riippumatta. Maauimaloihin tullaan nauttimaan, polskimaan ja viettämään aikaa yhdessä – luomaan uusia tarinoita. Kevään ja kesän aikana uusia tarinoita luodaan aina syyskuuhun asti, Uimastadion on avoinna 15.5.–11.9., ja Kumpulan maauimala 22.5.–21.8.


Uimastadion ja Kumpula viimeistelty viimeisen päälle

Uimastadionia on valmisteltu prameaan kesäkuntoon: julki- ja sisätiloja on maalattu kunnioittaen alkuperäisiä olympia-ajan värisävyjä, katsomon istuinpenkit on uusittu, pukuhuoneita ja suihkutiloja remontoitu sekä saunat kunnostettu. Lisäksi Uimastadionin eteläpäähän on pystytetty täysin uusi ulkosählykaukalo, jossa pelaamiseen löytyy panttia vastaan lainamailoja ja -palloja. Lisäksi alueelta löytyvät jo aiemmilta kesiltä tutut Davidin laitteistolla varustettu monipuolinen ulkokuntosali, koripallo- ja rantalentiskentät, pingispöydät, sisäkuntosali, jättishakkialue ja lasten leikkialueet. Nälkä ei myöskään Uimastadionilla pääse yllättämään, sillä uusi kahvilaravintolayrittäjä tuo tullessaan uudet makumaailmat.

Kumpulan maauimala on Uimastadionin tapaan valmisteltu viimeisen päälle kesää varten. Maauimalan koriskenttä on remontoitu, ja se on saanut uudet korit, joiden korkeutta voi säätää. Kumpulastakin löytyy rantalentisalue, Davidin laitteistolla varustettu laadukas ulkokuntosali, pingispöytiä sekä piknik- ja lasten leikkialueet. Kumpulassa on myös nyrkkeilypiste, johon pääsee treenaamaan panttia vastaan. Lisäksi maauimalan opasteita on uudistettu ja avattu uusi roskien lajittelupiste asiakkaiden käyttöön. Myös Kumpulassa on uuden kahvilaravintolayrittäjän päivittämä tarjonta.

Maauimaloihin myydään kerta- ja kuukausilippujen lisäksi myös 120 päivää voimassa olevia kausikortteja, jotka käyvät molempien maauimaloiden lisäksi myös kaikissa muissa Helsingin kaupungin liikuntapaikoissa. 120 päivän ja muita sarja- ja kuukausikortteja myydään maauimaloiden lisäksi Töölön kisahallissa, Liikuntamyllyssä Itäkeskuksen, Jakomäen, Pirkkolan ja Yrjönkadun uimahalleissa.

 

Maauimaloiden hinnat:

Aikuiset
– kertamaksu 5,50 e
– 10 krt 44 e
– 1 kuukausi (30 päivää) 44 e
– kausikortti (120 pv) 132 e

Lapset (7–17 v.) ja muut
– kertamaksu 3 e
– 10 krt 24 e
– 1 kuukausi (30 päivää) 24 e
– kausikortti (120 pv) 72 e

Sotaveteraanit, lapset alle 7 v.
– maksuton sisäänpääsy

 

Maauimaloiden aukioloajat
ma–la 6.30–20.00
su 9.00–20.00
Kassa suljetaan ja sisäänpääsyaika päättyy klo 20, uintiaika päättyy klo 20.30 ja peseytymisaika klo 20.45. Alueelta on poistuttava klo 21.00 mennessä.

Uimastadion (linkki)
Kumpulan maauimala (linkki)

 

Viimeisimmät artikkelit