24.6.2020

Maauimaloiden maksimihenkilömääriä nostetaan

Viestintä ja markkinointi
Helsingin kaupunki
Kumpulan ja Uimastadionin maauimaloiden maksimihenkilömääriä on keskiviikkona 24.6.2020 nostettu. Uimastadionilla maksimihenkilömäärä on nyt 1000 henkilöä, ja Kumpulan maauimalan 800 henkilöä. Maksimihenkilömäärät sisältävät henkilökunnan.

 

Maauimaloissa tulee yhä pitää turvaväliä muihin asiakkaisiin. Maauimaloiden maksimihenkilömääriä ja muita rajoituksia tarkistetaan tarvittaessa myös jatkossa. Maauimaloiden kävimääriä seurataan ja niitä päivitetään säännöllisesti tällä sivulla >>

Lisäksi maauimaloissa vesijuoksuvöitä lainataan asiakkaille, ja lasten omat vesilelut ovat sallittuja Kumpulan maauimalassa. Uimastadionin toinen lasten allas on tämän hetkisen tiedon mukaan käytössä heinäkuun alussa, jolloin myös Uimastadikalla lasten omat vesilelut ovat sallittuja. Lisäksi Uimastadikan allaskahvila avataan huomenna torstaina 25.6. ja se on auki joka päivä vähintään klo 10-16, sään salliessa pitempään.

Maauimaloiden, kuten myös Itäkeskuksen ja Pirkkolan uimahallien, saunat avattiin yleisön käyttöön maanantaina 22.6., pois lukien Itäkeskuksen uimahallin höyrysauna, joka pidetään vielä suljettuna. Maauimaloiden kahvilat ja ulkoleikkipaikat ovat avoinna sekä ulkokuntovälineet käytettävissä. Myös Uimastadionin sisäkuntosali avattiin maanantaina 22.6.

Maauimaloissa ja uimahalleissa toimitaan edelleen viranomaisten edellyttämien rajoitusten mukaisesti. Asiakasmäärää rajataan ja turvaväleihin sekä hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Uintiaikasuositus on 2 tuntia, jonka avulla pyritään varmistamaan, että mahdollisimman moni pääsee palveluiden pariin. Uintiaikasuosituksista ja muista rajoituksista ohjeistetaan sisääntulon yhteydessä.

Sisäänpääsyrajoitusten lisäksi yksittäisten altaiden käyttäjämäärää rajoitetaan altaiden koon mukaisesti. Uimavalvojat seuraavat altaiden käyttäjämääriä ja ohjeistavat asiakkaita tilanteen mukaan. Tulevana kesänä maauimaloihin ei myydä kausikortteja rajoitusten ja poikkeusjärjestelyiden vuoksi. Maauimaloihin myydään ainoastaan kertalippuja sekä 10 kerran sarjakortteja. Aiemmista vuosista poiketen sarjakortti tai muut kortit eivät oikeuta sisäänpääsyyn jonon ohi. Lipputyypistä riippumatta kaikki kulkevat sisään saman jonon kautta. Toivomme asiakkailta malttia ja että jokainen huomioi poikkeustilanteesta aiheutuvat erityisjärjestelyt.

 

Maauimaloiden ja uimahallien sisäänpääsyajat löydät palvelukartalta:
Kumpulan maauimala
Uimastadionin maauimala

 

Viimeisimmät artikkelit