12.11.2021

Olemme odottaneet sinua! Legendaarinen Kisahalli, Liikuntamylly, Pirkkolan liikuntapuisto…

Viestintä ja markkinointi
Helsingin kaupunki
Pirkkola, Kisahalli, Liikuntamylly ja muut kaupungin liikuntahallit käyvät täydellä höyryllä ja tarjoavat laajasti erilaisia mahdollisuuksia liikkumiseen ja treenaamiseen vuoden ympäri. Jos liikkuminen on jäänyt vähemmälle tai olet joutunut poikkeusolojen aikana korvaamaan itsellesi tärkeän harrastuksen jollain muulla, niin nyt, jos koskaan on aika suunnata takaisin hallille! Liikkumismahdollisuuksien kirjo on lähes loputon. Miten olisi esimerkiksi nyrkkeily, kuntosali, tanssi tai koripallo legendaarisella Kisahallilla? Tai vaikkapa yleisurheilu, seinäkiipeily, salibandy tai pingis pääkaupunkiseudun monipuolisimmassa liikuntahallissa Liikuntamyllyssä? Entäpä miltä kuulostaisi treeni ulko- tai sisäkuntosalilla, lenkkeily pururadalla, uinti, hiihto tai vallihautojen ja muiden metsän aarteiden tutkailu koko perheen voimin Pirkkolan liikuntapuistossa? Alla muutama liikuntapaikkojen helmi tutustuttavaksi.

 

Legendaarinen Kisahalli

Legendaarinen Kisahalli auki 354 päivää vuodessa

Liikuntahalleja tulee ja menee mutta Kisis pysyy! Vuonna 1935 valmistunut ja olympianäyttämönäkin tunnettu Kisahalli antoi vuonna 1975 pysyvästi kodin urheilijoille ja kuntoilijoille. Siitä lähtien Töölön kisahallin aktiivisiksi käyttäjiksi ovat löytäneet niin telinevoimistelijat, miekkailijat, palloilijat, kamppailulajien edustajat, katutanssijat, omaehtoiset kuntoilijat kuin jumppaajatkin. Nykyään Kisiksellä voi harrastaa lähes mitä vain: koripalloa, sulkapalloa, pöytätennistä, cheerleadingia, karatea, miekkailua, kamppailulajeja, voimistelua, tanssia, golfia, biljardia, bodailua, nyrkkeilyä… Kisahallia legendaarisempaa ja monipuolisempaa paikkaa saa hakea!

”Kisahallissa eri lajien edustajat harjoittelevat saman katon alla, jonka ansiosta oppii arvostamaan eri lajeja. Se on Kisiksen hienous! Vaikka Kisahalli on kehittynyt ja tulee kehittymään lähivuosina paljon, se on pysynyt ja pysyy edelleen jokaisen kaupunkilaisen liikuntapaikkana, kuten se on ollut jo vuodesta 1975, kertoo Kisahallin esihenkilö Kristian ”Kille” Kosonen.

Kisahallin aukioloajat ja lisätiedot löydät täältä. Tsekkaa myös Bassoradion Hikinen Travels -kaksikon vähintäänkin koominen esittely Kisahallin tarjoamista mahdollisuuksista (Instagram) >>

 

Liikuntamyllyssä 12 060 m2 tilaa liikkua

Mylly on yksi pääkaupunkiseudun monipuolisimmista kuntoliikunta- ja huippu-urheilupaikoista, se on myös yksi yleisurheilun valtakunnallisista harjoittelukeskuksista. Liikuntamyllyssä järjestetään säännöllistä kilpailutoimintaa yleisurheilussa, voimistelussa ja salibandyssä. Lisäksi myllyssä voi harrastaa kamppailulajeja, kiipeilyä, koripalloa, bodailua ja voimannostoa, lentopalloa, painia, pöytätennistä sulkapalloa ja tanssia. Iltaisin ja viikonloppuisin tilat ovat osin urheiluseurojen käytössä mutta pääsääntöisesti tiloja voi käyttää ilman varausta sisäänpääsymaksulla. Halusit sitten ylläpitää kuntoa tai kehittyä tavoitteellisesti, myllystä löytyy puitteet lähes kaikkeen!

Liikuntamyllyn aukioloajat ja lisätiedot löydät täältä. Bassoradion Hikinen Travels -tutkimusmatka myllyyn löytyy puolestaan täältä (Instagram) >>

 

Pirkkolan liikuntakeidas keskellä Keskuspuistoa

Pirkkolan liikuntapuisto on Keskuspuistossa sijaitseva liikunta- ja urheilupaikkojen keidas, josta löytyy harrastusmahdollisuuksia lähes jokaiseen makuun. Liikuntapuistosta löytyy palloilu- ja uimahallit, useampi kuntosali, ulkokuntosaleja, jalkapallokenttiä sekä yleisurheilukenttä. Lisäksi liikuntapuistoon avattiin alkusyksystä 2021 uusi jäähalli, jossa on kolme yleisöluisteluaikaa viikossa. Pirkkolan liikuntapuiston maastoinen alue ulkoilureitteineen, kenttineen ja rakennuksineen sijoittuu Keskuspuiston puoliväliin, ja maastossa on viitoitetut retkeilytiet ja kuntopolut Laaksoon, Paloheinään ja Pitkäkoskelle. Kuntoratoja on alueella lähes 6 kilometrin verran ja ne toimivat talvisin latuina tai aurattuina ulkoiluteinä. Pirkkolan ympäristöstä löytyy myös paljon vallihautoja, joten metsäalueilla on paljon tutkittavaa ja seikkailtavaa koko perheen voimin.

”Pirkkolan kehittäminen jatkuu ja tavoitteena on tarjota tulevaisuudessa kaupunkilaisille yhä monipuolisempi urheilupuisto, joka tarjoaa palveluita niin urheilijoille kuin tavallisille liikkujillekin. Jo nykyisellään urheilupuisto liikuttaa noin 1 150 000 kävijää vuosittain. Me kutsumme tätä etelän Vierumäeksi”, iloitsee Pirkkolan urheilupuiston tiimiesihenkilö Teijo Korva.

Pirkkolan sisäliikuntatilojen aukioloajat ja lisätiedot löydät täältä. Bassoradion Hikinen Travels on luonnollisesti käynyt tekemässä arvionsa myös Pirkkolasta – sen voi halutessaan katsoa täältä (Instagram) >>

 

Kaiken kaikkiaan Helsingin liikkumismahdollisuuksien kirjosta löytyy muun muassa liikuntahalleja, uimahalleja, liikuntapuistoja, urheilukenttiä, ulkokuntosaleja, maauimaloita, uimarantoja, tenniskenttiä, kuntoratoja, luistelu- ja tekojääkenttiä, latuja sekä talviuintipaikkoja. Lisäksi kaupungilla on 12 kuntosalia ja viisi voimailusalia ympäri Helsinkiä.  Kaikki Helsingin kaupungin liikuntahallit- ja salit sekä niiden aukioloajat löydät täältä >>

 

Viimeisimmät artikkelit