17.6.2021

Pride-kulkueen reitti kaupunkisuunnistaen!

Markkinointi ja viestintä
Helsingin kaupunki
Pride-kulkueen reitin kaupunkisuunnistus on elämys aivan Helsingin ytimessä ja pääkaupunkiseudun siisteimmissä paikoissa.

Pride-kulkuetta ei tänä vuonna järjestetä koronaturvallisuuden takia, mutta silti Pride-henki näkyy ja kuuluu! Helsingin liikuntapalveluiden suunnittelema ja toteuttama Pride-rastirata koostuu kymmenestä eri tehtävästä, joissa kannustetaan omalla tavalla ja omassa perhepiirissä tutustumaan Pride-vuoden teemoihin ja historiaan sekä samalla kuntoilemaan liikkumalla paikasta toiseen.

Videolla pride-suunnistuksen mallisuorituksia.

Rastiradan tehtävät ovat inspiroivia, haasteellisia ja palkitsevia. Reitin voit suunnistaa kävellen, juosten, kaupunkipyörällä tai muilla julkisilla kulkuvälineillä ja vaikka eri osissa. Rastirata kulkee Pride-kulkueen perinteistä reittiä, ja Pride-rastirata luo osaltaan yhteisöllisyyttä ja liikunnallisuutta omatoimisesti suoritettuna.

Poikkeusaikana kesällä 2021 mennään omatoimimoodilla: valituissa rastipaikoissa tehtävät suoritetaan turvallisesti ja ympäristönsä huomion. Jokainen voi kulkea klassisen Helsinki Pride-kulkueen reitin oman aikataulunsa mukaisesti sekä turvallisesti.

Rasti 1: Senaatintori

Liiku portaat ylös vapavalintaisella tavalla tai kierrä Kirkkokadun ja Unioninkadun kautta liuskaa pitkin kirkon eteen ja ota selfie reitille lähdöstäsi. Olet suorittanut ensimmäisen rastin ja fiilistelet radalle lähtöä #prideliikkuu hengessä

Rasti 2: Aleksanterinkatu

Ennen kuin lähdet liikkeelle Senaatintorilta kohti Mannerheimintietä, arvaa kuinka paljon aikaa kuluu Mannerheimintien risteykseen asti. Perille päästyäsi pyörittele hartioitasi ja venytä niskaa kääntämällä päätä rauhallisesti molempiin suuntiin.

Rasti 3: Mannerheimintie

Piirretään kartta suojatien ylityksistä, jotka tällä rastilla tulee suorittaa, päästäksesi Eteläesplanadin alkuun. Tee matkalla mahdollisimman monta suojatien ylitystä ja astu mahdollisimman monelle suojatien valkoiselle viivalle.

Rasti 4: Eteläesplanadin penkit

Suorita penkin avustuksella yhteensä seuraavat 30 toistoa Helsinki Pride -yhteisön (alun perin Helsingin seudun Seta ry:n) 30-vuotisen taipaleen kunniaksi:

10 x istumaan nousua
10 x sivutaivutusta
10 x kurota kohti varpaitasi

Rasti 5: Runebergin patsas

Kierrä Runebergin muistomerkki vapaavalintaisella tyylillä, mutta takaperin.

Rasti 6: Kasarmitori

Käy moikkaamassa Kasarmitorilla Suomen suurinta teräspatsasta Valontuoja-muistomerkkiä. Samalla voit peilata omaa kuvaasi jalustaa vasten läheltä tai kaukaa. Nojaa seinää tai tolppaa vasten jalat 90 asteen kulmassa ja pidä asento minuutin tai kaksi.

Rasti 7: Kasarminkadun kirurginen sairaala

Arvaa kuinka kauan sitten homoseksuaalisuus poistettiin mielenterveysluokituksesta Suomessa. Oikean vastauksen löydät osoitteesta pride.fi. Minkälaisia ajatuksia tämä herättää? Keskustelkaa aiheesta. Venytelkää samalla niskaa ja hartioita pyörittelemällä päätä suunnasta toiseen.

Rasti 8: Neitsytpolku

Vuorimiehenpuiston kohdalla on sopivan korkea katukivetys, jossa voi venyttää pohkeita. Samalla voitte seurueessanne herätellä keskustelua siitä, että 50 vuotta sitten homoseksuaalisten tekojen rangaistavuus poistettiin Suomen rikoslaista. Aiheesta voi lukea Pride-blogista: https://pride.fi/pride-media/rikollisia-viela-50-vuotta-sitten-4/ . Mitä mielestänne pitäisi lain osalta vielä muuttaa?

Rasti 9: Kaivopuisto

Kaivopuisto toimii kokoontumispaikkana monille nuorille. Tiesitkö, että Pride Helsinki tarjoaa myös erityisesti nuorille suunnattua toimintaa? Lisätietoja toiminnasta löydät: https://pride.fi/nuorten-pride/. Tee vapaavalintainen tuuletus Suomen suurimman ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuman kunniaksi! Tuuletus voi sisältää esimerkiksi hypyn tai kärrynpyörän!

Rasti 10: Kompassitori

Ota selfie ja kuvasta elekielellä ja ilmeillä tyytyväisyytesi #prideliikkuu-suunnistuksen suorittamisesta!

Facebook-tapahtuma >>

Pride-suunnistuksen rastikartta.

PRIDE Suunnistuskarttajuliste (pdf)

Viimeisimmät artikkelit