18.8.2021

Soveltavan liikunnan Liikuntakaruselli tarjoaa tänä syksynä erityistä tukea tarvitseville nuorille ja nuorille aikuisille mahdollisuuden tutustua uusiin lajeihin


Helsingin kaupungin liikuntapalvelut pilotoi syyskaudella yhdessä helsinkiläisten seurojen kanssa Liikuntamyllyssä uutta soveltavan liikunnan Liikuntakarusellia, joka tarjoaa erityistä tukea tarvitseville mahdollisuuden tutustua uusiin liikuntamuotoihin ja -lajeihin. Liikuntakarusellin tavoitteena on auttaa liikuntavammaisia tai erityistä tukea tarvitsevia nuoria aikuisia löytämään uusia harrastuksia matalalla kynnyksellä.

Liikuntakaruselli on uusi soveltavan liikunnan liikuntakerho, jossa päästään kokeilemaan kolmea eri lajia viiden kerran sarjoissa. Syyskaudella 2021 päästään tutustumaan sulkapallon, voimistelun ja hupipelien perusteisiin turvallisesti, ohjatusti, osallistujien tarpeet huomioiden ja niihin soveltaen. Yksi lajikokeilu maksaa 15 euroa ja se sisältää kaikki viisi kertaa, joista neljä on seuran ohjaamia ja viides Helsingin liikuntakoordinaattorin. Ilmoittautua voi oman kiinnostuksen mukaan joko yhdelle tai useammalle lajikokeilulle.

”Helsingin liikuntapalveluiden missio on tarjota kaikille kaupunkilaisille liikkumismahdollisuuksia jokaisen yksilölliset tarpeet huomioiden, ja siksi kaupunki satsaa soveltavaan liikuntaan. Liikuntakaruselli tarjoaa uudenlaisen, matalan kynnyksen mahdollisuuden tutustua eri seurojen toimintaan ja lajeihin, ja toivottavasti sitä kautta soveltavan liikunnan asiakkaamme löytävät uusia liikuntamuotoja ja innostuvat vaikkapa uudesta harrastuksesta”, sanoo Liikuntakarusellin vetäjä, liikuntakoordinaattori Johanna Turunen.

Liikuntakaruselli on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville 18-29-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille. Ryhmissä on tavoitteena tutustua eri liikuntalajeihin soveltaen. Liikuntakaruselli starttaa 7.9. ja jatkuu joulukuun puoleenväliin saakka. Liikuntakaruselli on aina samaan aikaan samassa paikassa, Liikuntamyllyssä tiistaisin klo 16-17.

Mukaan liikuntakaruselliin voi ilmoittautua torstaina 19.8.2021 klo 11 puhelimitse soittamalla numeroon 09 31028858 tai sähköisesti osoitteessa asiointi.hel.fi.

 

Lajikokeilu 1 – Smash
7.9., 14.9., 21.9., 28.9. ja 5.10.

Harjoitellaan sulkapallon alkeita, haetaan tuntumaa mailaan ja palloon sekä nostetaan hiki pintaan leikkien ja kisailun avulla. Kaikki ovat tervetulleita, aiempaa kokemusta ei tarvitse olla. Lajikokeilun ohjaa mailapeliseura Smash ry.

 

Lajikokeilu 2 – Hupipelit
12.10., 19.10., 26.10., 2.11. ja 9.11.

Tällä karusellivuorolla sukelletaan erilaisten hupipelien maailmaan rennolla asenteella ja kokeillaan mukaansa tempaavia leikkimielisiä pelejä ja leikkejä yhdessä. Päästetään liikunnan riemu ja ilo valloilleen. Lajikokeilun ohjaa Helsingin liikuntapalveluiden soveltavan liikunnan ohjaaja.

 

Lajikokeilu 3 – Elise Gymnastics
16.11., 23.11., 30.11., 7.12. ja 14.12.

Elisen liikuntakarusellivuorolla harjoitellaan voimistelun perustaitoja tavoitteena terveyttä edistävä liikunta, motorinen kehittyminen ja liikunnan ilo. Kaikki ovat tervetulleita, aiempaa kokemusta ei tarvitse olla. Lajikokeilun ohjaa voimisteluseura Elise Gymnastics.

 

Lisätiedot:

Johanna Turunen
Liikuntakoordinaattori, soveltava liikunta
johanna.k.turunen@hel.fi
0931021496

Viimeisimmät artikkelit