20.12.2021

Georgsgatans simhall förnyas – delta i planeringen

Kommunikation och marknadsföring
Helsingfors

Den nyklassiska och stämningsfulla Georgsgatans simhall som byggdes på 1920-talet kommer att undergå en grundrenovering och reform av tjänster under de närmaste åren. Reformen syftar till att utveckla simhallens tjänster så att de blir ännu mer kundorienterade och miljövänligare – genom att respektera traditioner och den fina stämningen i simhallen. Delta i samutvecklingen av Georgsgatans simhall och berätta dina önskemål och utvecklingsidéer.

 

Georgsgatans simhalls historia

Georgsgatans simhall är en av de mest älskade platserna för fritidsaktiviteter i Helsingfors. Trots sin kompakta storlek drar den historiska simhallen som har behållit sitt ursprungliga utseende 300–800 kunder varje dag och är det stämningsfullaste som Helsingfors har att erbjuda för många stadsbor och turister.

Georgsgatans simhall är den första simhallen i Finland och var den enda offentliga i årtionden. Den ritades av arkitekt Väinö Vähäkallio och invigdes den 4 juni 1928. Georgsgatans simhall var ursprungligen ett hus med flera olika tjänster, där man inte bara hittade badmöjligheter, men också en tennisbana, ett fysikaliskt institut, en frisörsalong, en dansskola, en strykningsanläggning och en dansrestaurang. Även idag erbjuder Georgsgatans simhall olika tjänster, såsom restaurang Café Yrjö, olika bastur, lounger på andra våningen, gruppmotion och ett gym. Hur ska servicehelheten se ut i framtiden?

 

Delta i planeringen

Efter årtionden av flitig användning är det dags att genomföra en grundlig förbättring av lokalerna i byggnaden samt uppdatera vår uppfattning om vad det kan innebära att koppla av och bada i en vacker miljö som utstrålar gammaldags spastämning i mitten av stadens centrum. Med reformerna i verksamheten ska man tillhandahålla mer kundorienterade tjänster och förbättra effekt och miljövänlighet i enlighet med Helsingfors stads program om kolneutralitet.

Hur kan just du påverka?

  • Du är välkommen att ge feedback, berätta dina önskemål och dela dina utvecklingsförslag enkelt på nätet i en Säg din åsikt-webbdiskussion.Diskussionen är öppen för stadsborna 30.202112.1.2022. Bland alla som deltar i Säg din åsikt-webbdiskussionen lottar vi ut fyra (4) stycken seriekort för tio gånger till Georgsgatans simhall. Lotteriet avgörs den 17 januari 2022. Vinnarna meddelas personligen.
  • Vi ordnar också möten med stadsbor i Georgsgatans simhall under januari 2022. Kom på plats för att prata med projektets utvecklare! Möten med stadsbor, det vill säga intervjuer tillsammans med stadsbor, ordnas i turer för damer fre 14.1 17–19, ons 19.1kl. 11–13 och mån 24.1 kl. 15–17, samt i turer för herrar tors 13.1 kl. 13–15, tis 25.1 kl. 10–12 och tors 27.1 kl. 14–16.
  • I mars 2022 grundar vi nätgemenskapen Miro där du kan påverka! Mer information kommer senare.
  • I april 2022 ordnar vi en verkstad och en tillgänglighetstur för en frivillig testgrupp i Georgsgatans simhall. Mer information kommer senare.

Anmäl dig via denna blankett, om du är intresserad av att delta i en intervju, verkstad eller webbarbetet som grundar sig på utvecklingen av Georgsgatans simhalls tjänster och vill få mer information om aktiviteterna. De olika gemensamma planeringsaktiviteterna är utformade så att man kan delta i dem enligt sitt eget intresse och schema. Du förbinder dig inte till deltagande i samband med att du lämnar dina kontaktuppgifter.

 

Så här framskrider projektet

Planeringen av reformen av Georgsgatans simhall kommer att ske i etapper. Kultur- och fritidssektorn håller för närvarande på att utarbeta en behovsutredning för simhallen, och utredningen kommer att behandlas av nämnden i februari 2022. Projektplanen upprättas under 2022 och byggnadsarbetena påbörjas i början av 2024. Den renoverade simhallen planeras att öppnas under sensommaren 2025.

 

Mer informationen och deltagande till samplaneringen av Georgsgatan

Virve Hyysalo
Interaktionsexpert
Kultur- och fritidstjänster
virve.hyysalo@hel.fi
040 1685748

Senaste artiklarna