26.6.2022

Tusentals berättelser på Simstadion och Gumtäkts friluftsbad

Kommunikation och marknadsföring
Helsingfors

Tusentals berättelser på Simstadion och Gumtäkts friluftsbad

Friluftsbaden är en viktig del av Helsingfors sommar och öppnandet av Simstadion är för många ett tecken på att sommaren är här. Även denna vår, när Simstadions dörrar öppnades, hade man en traditionellt intensiv tävling om vem som först hinner till Stadions bassänger. Den lekfulla årliga tävlingen visar för sin del friluftsbadens betydelse för Helsingforsbor. Minnen från barndomen, erfarenheter och historier förenar olika generationer och stadsbor oavsett bakgrund. Till friluftsbaden kommer man för att njuta, simma och tillbringa tid tillsammans – skapa nya historier. Under våren och sommaren skapas nya historier ända till september, Simstadion är öppen 15.5–11.9 och Gumtäkts friluftsbad 22.5–21.8


Simstadion och Gumtäkt har finslipats till det yttersta

Simstadion står nu i ståtligt sommarskick: fasaden och insidan har målats med respekt för ursprungliga kulörer från olympiatiden, läktarsätena har förnyats, omklädningsrummen och duschrummen har renoverats och basturna har reparerats. En helt ny innebandyrink för utomhusbruk har ställts upp i den södra änden av Simstadion. Klubbor och bollar kan lånas mot pant. Dessutom har området ett mångsidigt utomhusgym med Davids utrustning, basket- och beachvolleyplaner, pingisbord, inomhusgym, ett område för trädgårdsschack och lekplatser för barn, vilka alla är bekanta från tidigare somrar. På Simstadion behöver man inte gå runt hungrig, eftersom den nya kaférestaurangföretagaren bjuder på nya smaker.

Gumtäkts friluftsbad har liksom Simstadion finslipats inför sommaren. Friluftsbadets basketplan har renoverats och den har fått nya korgar som kan justeras i höjdled. Gumtäkt har också ett område för beachvolley, ett högklassigt utomhusgym med Davids utrustning, ett pingisbord samt picknickplatser och lekplatser för barn. Det finns också en boxningsstation i Gumtäkt där man kan träna mot pant. Dessutom har skyltarna vid friluftsbadet förnyats och en ny sopsorteringsplats öppnats för kunderna. Även i Gumtäkt har en ny kaférestaurangföretagare uppdaterat utbudet.

Till friluftsbaden säljs förutom engång- och månadsbiljetter även säsongskort som gäller i 120 dagar. Med säsongskortet kan man besöka båda friluftsbaden, men även andra av Helsingfors stads idrottsanläggningar. Säsongskortet på 120 dagar och andra serie- och månadskort säljs utöver på friluftsbaden också i Tölö sporthall, på Sportkvarnen och på Östra centrums, Jakobackas, Britas och Georgsgatans simhall.

 

Friluftsbadens priser:

Vuxna
– engångsavgift 5,50 euro
– 10 gånger 44 euro
– 1 månad (30 dagar) 44 euro
– säsongskort (120 dagar) 132 euro

Barn (7–17 år) och övriga
– engångsavgift 3 euro
– 10 gånger 24 euro
– 1 månad (30 dagar) 24 euro
– säsongskort (120 dagar) 72 euro

Krigsveteraner, barn under 7 år
– fritt inträde

 

Friluftsbadens öppettider

mån.–lör. 6.30–20.00
sön. 9.00–20.00
Kassan stänger och sista inträde är kl. 20.00, bassängerna stängs kl. 20.30 och duschrummen och basturna kl. 20.45. Området ska lämnas senast kl. 21.00.

Simstadion (länk)
Gumtäkts friluftsbad (länk)

 

Senaste artiklarna