10.8.2022

Motion lämnar spår! Ta del av den legendariska Sporthallen och Sportkvarnen

Kommunikation och marknadsföring
Helsingfors

Sporthallen, Sportkvarnen, Britas och andra idrottshallar i staden kör på full fart och erbjuder ett brett utbud av möjligheter att träna och motionera året runt. Möjligheterna är nästan oändliga. Vad sägs om till exempel gym, boxning, dans eller basket i den legendariska Sporthallen? Eller till exempel friidrott, väggklättring, innebandy eller pingis i Sportkvarnen, den mest mångsidiga idrottshallen i huvudstadsregionen? Skulle du vilja träna i ett utomhus- eller inomhusgym, jogga på en motionsslinga eller betrakta vallgravar och andra skatter i skogen med hela familjen i Britas idrottspark? Nedan hittar du några pärlor av idrottsplatser som du kan bekanta dig med.

 

Legendariska sporthallen öppen 354 dagar om året

Idrottshallar kommer och går, men Kisis stannar! Sporthallen, som stod klar 1935 och var även en arena i de olympiska spelen, gav ett permanent hem åt idrottare och motionärer 1975. Sedan dess har gymnaster, fäktare, bollspelare, kampsportare, streetdansare, självständiga motionärer och gympare alla varit aktiva användare av Tölö sporthall. Idag kan du göra nästan allt på Kisis: basket, badminton, bordtennis, cheerleading, karate, fäktning, kampsport, gymnastik, dans, golf, biljard, bodybuilding, boxning… En mer legendarisk och mångsidig plats än Sporthallen får man söka efter!

Sporthallen fick nyligen toppbedömning i Iltalehtis jämförelse av gym. Hallen fick beröm bland annat för aktivitet, undvikande av onödigt snobberi, prisnivån, serviceinriktning, kaféet, det centrala läget, mångsidiga idrottsmöjligheter och mycket annat: ”ett ordentligt, äkta och rent gym, där det är enkelt och mångsidigt att träna.”

Öppettider för och ytterligare information om Sporthallen hittar du här.

 

Sportkvarnen har 12 060 m2 utrymme för motion

Sportkvarnen är en av de mest mångsidiga konditionstränings- och toppidrottsplatserna i huvudstadsregionen, och den är också ett av de nationella träningscentren för friidrott. I Sportkvarnen ordnas regelbundna tävlingsaktiviteter inom friidrott, gymnastik och innebandy. Dessutom kan man träna kampsport, klättring, basket, bodybuilding och styrkelyft, volleyboll, brottning, bordtennis, badminton samt dans i Sportkvarnen. Kvällstid och under veckoslut används lokalerna delvis av idrottsklubbar, men som regel kan lokalerna användas utan bokning mot en inträdesavgift. Oavsett om du vill bibehålla konditionen eller utvecklas på ett målinriktat sätt, har Sportkvarnen förhållanden för nästan allt!

Öppettider för och ytterligare information om Sportkvarnen hittar du här.

 

En idrottsoas mitt i Centralparken i Britas

Britas idrottspark är en oas av idrotts- och motionsplatser i Centralparken, där du kan hitta hobbymöjligheter för nästan alla smaker. Idrottsparken har boll- och simhallar, flera gym, utomhusgym, fotbollsplaner och en friidrottsplan. Dessutom öppnades en ny ishall i idrottsparken i början av hösten 2021, med tre skridskoåkningsturer för allmänheten per vecka. Britas idrottsparks område med sina motionsleder, planer och byggnader ligger mitt i Centralparken, och det finns markerade frilufts- och motionsleder till Dal, Svedängen och Långforsen. Det finns nästan 6 kilometer med motionsspår i området och de fungerar som skidspår eller plogade friluftsleder på vintern. Det finns också många vallgravar i Britas omgivning, så det finns mycket att utforska i skogsområdena för hela familjen.

”Utvecklingen av Britas fortsätter och målet är att erbjuda stadens invånare en alltmer mångsidig idrottspark i framtiden som erbjuder tjänster till både idrottare och vanliga motionärer. Idrottsparken har redan cirka 1 150 000 besökare per år. Vi kallar den södra Vierumäki”, säger Britas idrottsparks teamchef Teijo Korva.

Öppettider för och ytterligare information om Britas inomhusidrottsplatser hittar du här.

Alla Helsingfors stads idrottshallar och -salar och deras öppettider hittar du här >>

Motions- och styrketräningssalar hittar du i sin tur här >>

 

Senaste artiklarna