12.11.2021

Vi har väntat på dig! Legendariska Sporthallen, Sportkvarnen, Britas idrottspark…

Kommunikation och marknadsföring
Helsingfors

Britas, Sporthallen, Sportkvarnen och andra idrottshallar i staden körs på full fart och erbjuder ett brett utbud av möjligheter att träna och motionera året runt. Om du har motionerat mindre eller varit tvungen att ersätta en viktig hobby med något annat under undantagsförhållandena, då är det nu, om någonsin, dags att gå tillbaka till hallen! Möjligheterna till motionering är nästan oändliga. Vad sägs om till exempel boxning, gym, dans eller basket i den legendariska Sporthallen? Eller till exempel friidrott, väggklättring, innebandy eller pingis i Sportkvarnen, den mest mångsidiga idrottshallen i huvudstadsregionen? Skulle du vilja träna i ett utomhus- eller inomhusgym, jogga på en motionsslinga, simma, åka skidor eller betrakta vallgravar och andra skatter i skogen med hela familjen i Britas idrottspark? Nedan hittar du några pärlor av idrottsplatser som du kan bekanta dig med.

 

Legendariska sporthallen öppen 354 dagar om året

Legendariska sporthallen öppen 354 dagar om året

Idrottshallar kommer och går, men Kisis stannar! Sporthallen, som stod klar 1935 och var även en arena i de olympiska spelen, gav ett permanent hem åt idrottare och motionärer 1975. Sedan dess har gymnaster, fäktare, bollspelare, kampsportare, streetdansare, självständiga motionärer och gympare alla varit aktiva användare av Tölö sporthall. Idag kan du göra nästan allt på Kisis: basket, badminton, bordtennis, cheerleading, karate, fäktning, kampsport, gymnastik, dans, golf, biljard, bodybuilding, boxning… En mer legendarisk och mångsidig plats än Sporthallen får man söka efter!

”I sporthallen tränar representanter för olika sporter under samma tak, och tack vare det lär man sig att uppskatta olika sporter. Det är det fina med Kisis! Även om Sporthallen har utvecklats och kommer att utvecklas mycket under de närmaste åren, har det förblivit och kommer att förbli en idrottsplats för alla stadsbor, precis som det har varit sedan 1975”, säger Sporthallens chef Kristian ”Kille” Kosonen.

Öppettider och ytterligare information för Sporthallen hittar du här.

 

Sportkvarnen har 12 060 m2 utrymme för motion

Sportkvarnen är en av de mest mångsidiga konditionstränings- och toppidrottsplatserna i huvudstadsregionen, och den är också ett av de nationella träningscentren för friidrott. I Sportkvarnen ordnas regelbundna tävlingsaktiviteter inom friidrott, gymnastik och innebandy. Dessutom kan man träna kampsport, klättring, basket, bodybuilding och styrkelyft, volleyboll, brottning, bordtennis, badminton samt dans i Sportkvarnen. Kvällstid och under veckoslut används lokalerna delvis av idrottsklubbar, men som regel kan lokalerna användas utan bokning mot en inträdesavgift. Oavsett om du vill bibehålla konditionen eller utvecklas på ett målinriktat sätt, har Sportkvarnen förhållanden för nästan allt!

Öppettider och ytterligare information för Sportkvarnen hittar du här.

 

En idrottsoas mitt i Centralparken i Britas

Britas idrottspark är en oas av idrotts- och motionsplatser i Centralparken, där du kan hitta hobbymöjligheter för nästan alla smaker. Idrottsparken har boll- och simhallar, flera gym, utomhusgym, fotbollsplaner och en friidrottsplan. Dessutom öppnades en ny ishall i idrottsparken i början av hösten 2021, med tre skridskoåkningsturer för allmänheten per vecka. Britas idrottsparks område med sina motionsleder, planer och byggnader ligger mitt i Centralparken, och det finns markerade frilufts- och motionsleder till Dal, Svedängen och Långforsen. Det finns nästan 6 kilometer med motionsspår i området och de fungerar som skidspår eller plogade friluftsleder på vintern. Det finns också många vallgravar i Britas omgivning, så det finns mycket att utforska och uppleva i skogsområdena för hela familjen.

”Utvecklingen av Britas fortsätter och målet är att erbjuda stadens invånare en alltmer mångsidig idrottspark i framtiden som erbjuder tjänster till både idrottare och vanliga motionärer. Idrottsparken har redan cirka 1 150 000 besökare per år. Vi kallar den södra Vierumäki”, säger Britas idrottsparks teamchef Teijo Korva.

Öppettider och ytterligare information för Britas inomhusidrottsplatser hittar du här.

 

Till de mångsidiga möjligheterna till motion i Helsingfors hör bland annat idrottshallar, simhallar, idrottsparker, idrottsplatser, utomhusgym, friluftsbad, simstränder, tennisbanor, motionsspår, skridsko- och konstisbanor, skidspår och vinterbadplatser. Dessutom har staden 12 gym och fem styrketräningssalar runt Helsingfors.  Alla Helsingfors stads idrottshallar och -salar och deras öppettider hittar du här >>

 

Senaste artiklarna