15.11.2021

Vi har väntat på dig! Östra centrums, Jakobacka, Britas och Georgsgatans simhallar bjuder in plaskare

Kommunikation och marknadsföring
Helsingfors

Östra centrums, Jakobacka, Britas och Georgsgatans simhallar har öppnat sina dörrar efter långvariga restriktioner som störat simmarnas rutiner och ger återigen möjlighet till vattenträning, avkoppling och rehabilitering. Många har längtat efter simning, vattenlöpning, vattengymnastik och simskolor under undantagsförhållandena, och nu är det äntligen dags att göra din gamla favorithobby till en del av vardagen igen! Stadens fyra simhallar erbjuder ett brett utbud av stämning. Hela familjens simhall i Östra centrum har gott om färg och tropisk atmosfär, den sympatiska Jakobacka simhall är större än den fysiska storleken, den rymliga och ljusa Britas simhall är lämplig för simhoppare, till exempel, och den historiska Georgsgatans simhall erbjuder en gammaldags spastämning. Bekanta dig med stadens personliga simhallar nedan.

 

Östra centrums simhall: tropiken i öster

Itäkeskuksen, Jakomäen, Pirkkolan ja Yrjönkadun uimahallit kutsuvat polskijoita.

Östra centrums simhall, även känd som tropiken i öster, är hela familjens rekreationscentrum som utstrålar 1990-talets välbekanta och nostalgiska stämning. I Östra centrums simhall kan man plaska i tre bassänger, avkoppla i jacuzzin, tumla i vattenrutschbanorna, härdas i kallvattenbassängen och värma sig i fem standardbastur och en ångbastu. Med inträdesavgiften till simhallen kan kunderna också använda gymmet och idrottssalen med högkvalitativa och moderna träningsredskap.

På bassängsidan hittar man ny virtuell utrustning för självständig vattengymnastik och för simskolor i egen regi i barnbassängen. Du kan välja en träning eller ett undervisningsprogram från enheten och plumsa ner i bassängen för att träna.

”Dessa virtuella maskiner och gympaprogram har varit mycket populära. Vi har en hel del traditionella simskolor för barn, men det finns inte plats för alla som vill delta, så det finns ett tydligt behov av en sådan virtuell simskola. Med fjärrkontrollen kan familjerna välja lämpliga simskolövningar och följa instruktionerna på skärmen”, säger Oleg Jauhonen, teamchefen för Östra centrums simhall.

I Östra centrums simhall finns också ett åtkomligt unisexomklädningsrum, som är lämpligt för till exempel spädbarnsfamiljer, rörelsehindrade och könsminoriteter.

Ytterligare information och öppettider för Östra centrums simhall hittar du här.

 

Universums finaste simhall på Georgsgatan

Autentisk, gammaldags spastämning mitt i stan? Georgsgatans simhall är en riktig pärla i staden, som charmar både invånare och turister. Den första simhallen i Finland har behållit sitt ursprungliga utseende än i dag och lockar, trots sin ringa storlek, upp till hela 300–800 simmare varje dag. Georgsgatans simhall är unik jämfört med andra simhallar i staden i att man kan bada naken eftersom öppettider är uppdelade i separata turer för damer och herrar.

På nedervåningen har man tillgång till en stor bassäng och två bastur för normal inträdesavgift. På andra våningen i simhallen kan man njuta av en avkopplande spastämning med vilrum, restaurangtjänster och olika bastur för en liten extra avgift. Arkitektoniskt är simhallen en värdefull representation av 1920-talets klassicism, ritad av arkitekten Väinö Vähäkallio.

Ytterligare information och öppettider för Georgsgatans simhall hittar du här.

 

En oas för simmare mitt i Centralparken i Britas

Britas simhall är en del av Britas idrottspark, en mångsidig oas av idrotts- och motionsplatser i Centralparken. Britas simhall stod klar år 1968 och är en del av ett komplex av sim- och bollhallar som representerar 1960-talets funktionalistiska arkitektur.

Den höga, rymliga och ljusa simhallen har tre bassänger, en vattenrutschbana och hoppställningar. Simmarna har tillgång till fem separata elbastur och en handikappanpassad bastu. Förutom bassäng- och tvättrumsfaciliteter har hallen ett gym, en styrketräningssal, mötesrum för ca 50 personer, ett café och en solterrass på sommaren.

Britas simhall är tillgänglig. Det finns ett tillgängligt omklädningsrum och tvättrum, en tillgänglig bastu, tillgängliga toaletter samt en bassänghiss och långsamt stigande trappor i den djupa bassängen och undervisningsbassängen. Duschrullstolen kan lånas från hallens servicedisk.

Ytterligare information och öppettider för Britas simhall hittar du här.

 

Sympatisk och kompakt Jakobacka simhall

Den kompakta och intima Jakobacka simhall byggdes ursprungligen för högstadieskolan Jakomäen yläaste och invigdes 1972. Simhallen finns på skolans källarplan och öppnades på nytt 2010 efter en grundreparation som helt och hållet förnyade hallens funktioner. Förutom simbassänger och duschutrymmen har Jakobacka simhall även ett gym, vars utrustning har uppdaterats. På simhallssidan finns en stor bassäng och en undervisningsbassäng, och efter simning och vattengymnastik kan man värma sig i två elbastur.

På tisdagar arrangeras populära simturer för damer i Jakobacka simhall. Platser för damernas simturer kan bokas på nätet i förväg. Antalet platser till simturer för damer i Jakobacka är begränsat, så förvägsbokningen på nätet minskar behovet att köa.

Ytterligare information och öppettider för Jakobacka simhall hittar du här.

 

Förutom simhallar hör till de mångsidiga möjligheterna till motion i Helsingfors bland annat idrottshallar, idrottsparker, idrottsplatser, utomhusgym, friluftsbad, simstränder, tennisbanor, motionsspår, skridsko- och konstisbanor, skidspår och vinterbadplatser. Dessutom har staden 12 gym och fem styrketräningssalar runt Helsingfors.  Alla Helsingfors stads simhallar och deras öppettider hittar du här >>

 

Senaste artiklarna