31.1.2022

Stadin Talvirieha valloittaa Olympiastadionin – päätähtenä Ryhmä Hau

Markkinointi ja viestintä
Helsingin kaupunki
Talviloman perinteinen koko perheen tapahtuma Stadin Talvirieha muuttaa tänä vuonna urbaaniin ympäristöön, kun tapahtuman keskipisteenä on legendaarinen Olympiastadion ja sen lähialueet Töölössä. Aiempina vuosina Paloheinässä järjestetty tapahtuma pysyy yhä maksuttomana ja aktiviteettikattaus laajana. Tiistaina 22. helmikuuta kello 15.30-18.30 järjestettävää Talviriehaa Olympiastadionilla tähdittävät lasten suursuosikit Ryhmä Haun Samppa ja Vainu, ja tapahtuman juontajana toimii olympiavoittaja Sami Jauhojärvi.

Ryhmä Hau esiintyy Olympiastadionilla Talviriehan aikana kahdesti, ja esityksiä voi seurata Olympiastadionin A-katsomosta. Lisäksi Samppa ja Vainu ovat esiintymistensä välissä tavattavissa ja halattavissa Olympiastadionin edessä tapahtumatorilla noin kello 16.45.

Lapsihiihtäjä selällään hangessa.

Tietysti Talviriehan aikana Stadikan ainutlaatuisilla laduilla myös hiihdetään. Latualueelle pääsee hiihtäjiä jaksotetusti ja rajoitettu määrä kerrallaan. Talviriehan aikana Olympiastadionille mennään hiihtämään stadionin eteläpäädystä, B-katsomo-osan kohdilta. Latualueella järjestetään lapsille myös leikkimielinen sprinttikisa Pakilan Vedon toimesta. Latualueelle voi joutua jonottamaan ja sinne pääsee ainoastaan hiihtovarusteilla. Eli esimerkiksi lasta ei voi mennä saattamaan laduille kengät jalassa, vaan Olympiastadionin latualueelle pääsee ainoastaan sukset jalassa. Omien hiihtovälineiden käyttäminen on suositeltavaa, mutta Olympiastadionilla on myös suksivuokraustapiste, jossa on rajallinen määrä hiihtovälineitä. Lasten suksivälineiden vuokrataksa on Talviriehan aikana 10 euroa.

Olympiastadionin ulkopuolella eteläpäädyn nurkilla on puolestaan Suomen Ladun lumiukkocorner, johon on roudattu sen verran lunta, että lumiukkojen kasaaminen onnistuu taatusti kaikilta halukkailta. Paikalla on myös Suomen Ladun ohjaajia opastamassa ja antamassa vinkkejä, joilla lumihahmot saa tehtyä helposti myös pakkaslumesta. Helsingin Latu ja Polku järjestää alueella myös lumikenkien testausta lähimaastossa.

Töölön pallokenttä numero kuudella FunAction järjestää vauhdikasta ohjelmaa, kuten frisbeegolfia, kaupunkilumisotaa ja kourupalloilua. Lisäksi HIFK:n toimesta kentällä pelaillaan tossulätkää ja kentällä voi mittauttaa lämärinsä painavuuden laukomalla kiekkoja laukaisututkaan. Pallokentällä menoa vauhdittaa myös DJ RNo.

Olympiastadionin ulkopuolella pohjoispäädyssä on puolestaan Lasten lumipäivät -alue, jossa voi tutustua erilaisiin lumilajeihin, kuten suksitemppurataan, pikkuhyppyriin ja tarkkuusheittoviestiin, joka mukailee ampumahiihtoa.

Olympiastadionin ympäristössä on myös EasySportin värkkäämää valokuvasuunnistusta ja latukaluston, kuten latukoneen ja traktorien, esittelyä. Lisäksi Helsingin Luistelijoilla on alueella toiminnallinen pisteensä, jossa pääsee tutustumaan seuran luistelutarjontaan ja tapahtumiin. Talviriehan aikana HL:n pisteellä järjestetään limbokilpailu, tanssikisa, pelejä ja leikkejä lapsille, sekä ulkojumppa. Pisteellä voit myös tavata seuran luistelijoita jäätanssista, muodostelmaluistelusta ja yksinluistelusta.

Talviriehaan köröttelee myös kirjastoauto Stoori, joka on paikalla koko Talviriehan ajan. Kirjastoautossa voi vaikka levähtää hetkisen talvilomamenotiimellyksen keskellä, lukaista sarjiksen tai vaikka lainata lomaviikolle kirjoja. Myös Perinneleikit ry:n Martta-Auto kurvaa Talviriehan humuun ja liikuttaa lapsia tapahtumatorille kyhäämällään leikkiradalla. Martta-Auto myös palkitsee osallistujia yllätyspalkinnoin.

Myös Olympiastadionin kupeessa oleva Urheilumuseo on auki koko Talviriehan ajan klo 18.30 saakka. Urheilumuseoon on Talviriehan aikana alle 18-vuotiaille on ilmainen sisäänpääsy, aikuisille sisäänpääsy puoleen hintaan, ja toki myös Museokortilla pääsee sisään. Kävijöille on myös ilmainen valvottu suksiparkki koko päivän ajan. Kello 15.30 Urheilumuseossa lapsille tarjolla avoin Liiku ja leiki -opastus, joka soveltuu 6–10-vuotiaille ja mukaan mahtuu 10 ensimmäistä lasta. Ilmoittautuminen on museon aulassa opastuspäivänä. Urheilumuseossa on lapsille koko päivän tarjolla toiminnallinen suunnistus ja siellä voi myös testata tietonsa hiihtovisassa, reaktionopeutensa Speden spelissä, futistaituruutensa jalkapallopelissä tai ikuistaa itsensä urheilun tähtihetkiin valokuva-automaatilla. Eikä siinä vielä kaikki, sillä Olympiastadionin urheiluhistoriaan voi tutustua lisätyn todellisuuden kautta ilmaisella Urheilumuseo GO -sovelluksella. Yksi reiteistä kulkee läpi Talviriehan tapahtuma-alueen ja sillä pääsee tutustumaan Pallokentän kaikkiin kasvoihin.
Lisätietoja: https://www.urheilumuseo.fi/urheilumuseo-go-lisattya-urheilutodellisuutta/

Talvirieha on terveysturvallisesti järjestettävä ulkoilmatapahtuma, joka toteutetaan tapahtuman aikana voimassa olevia viranomaisten määräyksiä ja suosituksia noudattaen.

Talvirieha on osa Olympiastadionin Helsinki Ski Weeks -tapahtumien sarjaa.

Talviriehan tapahtumapaikat ja aikataulut:
Olympiastadion
klo 15.30 juontaja Sami Jauhojärvi avaa tapahtuman
klo 15.30-18.30 latualueella hiihtoa jaksotetusti
klo 16.00-16.20 Ryhmä Hau esiintyy
klo 17.50-18.10 Ryhmä Hau esiintyy
klo 18.30 juontajan Sami Jauhojärven tapahtuman lopetussanat

Olympiastadionin edustan tapahtumatori ja muu ympäristö
klo 15.30-18.30 valokuvasuunnistusta ja latukaluston esittelyä
klo 15.30-18.30 paikalla kirjastoauto
klo 15.30-18.30 Helsingin ladun ja polun lumikenkätestaus
klo 15.30-18.30 Perinneleikit ry:n Martta-Auto
klo 15.30-18.30 Urheilumuseoon alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy, aikuisille sisäänpääsy puoleen hintaan
n. klo 16.45-17.15 Ryhmä Haun Samppa ja Vainu tavattavissa tapahtumatorilla

Suomen Ladun lumiukkocorner (Olympiastadionin eteläpääty)
klo 15.30-18.30 opastettua ja omatoimista lumiukkojen rakentamista

Töölön pallokenttä 6 (Töölön jalkapallostadionin ja jalkapallokuplahallin välissä oleva tekonurmikenttä)
klo 15.30-18.30 frisbeegolfia, kaupunkilumisotaa, kourupalloilua, tossulätkää ja laukaisututka

Lasten Lumipäivät -alue (Olympiastadionin pohjoispääty)
klo 15.30-18.30 eri lumilajeihin tutustumista: suksitemppurata, pikkuhyppyri, tarkkuusheittoviesti.

Talviriehan järjestää Helsingin liikuntapalvelut yhteistyössä Helsingin Luistelijoiden, HIFK Ishockey rf:n, Pakilan Vedon, Suomen Hiihtoliiton, Suomen Ladun ja Helsingin ladun ja polun kanssa.

 

 

Talviriehan Facebook-tapahtuma >>

Talviriehan tapahtuma-alueen kartta: talvirieha_kartta_2022 (PDF)

Talviriehan tapahtuma-alueen kartta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viimeisimmät artikkelit