13.6.2022

Telinevoimistelija Emil Soravuo on vuoden helsinkiläisurheilija

Markkinointi ja viestintä
Helsingin kaupunki
Emil Soravuo on valittu vuoden 2022 helsinkiläisurheilijaksi. Helsinki-päivänä palkitaan myös vuoden nuori helsinkiläinen urheilija, vuoden helsinkiläinen valmentaja sekä vuoden helsinkiläinen urheiluseura.

Emil Soravuo voimisteli upeasti pronssille telinevoimistelun MM-kisojen permantofinaalissa Japanissa vuoden 2021 lopulla. Suomalaisten edellinen telinevoimistelun MM-mitali on vuodelta 1997 ja Soravuon mitali on Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen MM-permannolta. Vuoden helsinkiläisurheilija saa 10 000 euron stipendin, joka jaetaan vuosittain Helsinki-päivänä.  

Vuoden nuoreksi helsinkiläiseksi urheilijaksi valittiin tänä vuonna kaksi urheilijaa, purjehtijat Ronja Grönblom ja Veera Hokka. Nuori purjehtijakaksikko teki läpimurron lajinsa huipulle sijoittumalla Omanissa vuoden 2021 lopulla järjestetyissä MM-regatassa neljänneksi. Grönblom ja Hokka purjehtivat olympialuokassa 49er FX ja jäivät aiemmin vain niukasti ulos Tokion olympialaisista. Vuoden nuoren helsinkiläisen urheilijan stipendi on 2500 euroa. Grönblom ja Hukka jakavat palkintostipendin. 

Painimaajoukkueen olympiavalmentaja Juha Lappalainen on vuoden helsinkiläinen valmentaja. Lappalainen vastaa kreikkalais-roomalaisen painin kärkiurheilijoiden laadukkaasta valmentautumisesta sekä kotiharjoittelussa että leireillä. Lappalainen vaikuttaa tällä hetkellä Suomen parhaiden ja kansainvälisesti erinomaisesti menestyneiden painijoiden valmennuksessa (mm. Arvi Savolainen, Elias Kuosmanen). Vuoden helsinkiläinen valmentaja palkitaan 2500 euron stipendillä. 

Vuoden 2022 helsinkiläinen urheiluseura on Pallo-Pojat Juniorit ry. Jalkapalloseura on kyennyt kasvattamaan jäsenmääräänsä 14 prosentilla haastavana korona-aikana ja samanaikaisesti kehittänyt määrätietoisesti harjoitusolosuhteitaan esimerkiksi Jätkäsaaren kuplahallilla. Seura on korona-aikana ottanut digiloikan, kehittänyt etäyhteydenpitoa vanhempiin sekä järjestänyt muun muassa valmennusta ja koulutuksia etänä. Seura haastaa menestyksessä muut Helsingin huippuseurat aina B-junioreihin asti. Vuoden helsinkiläinen seura palkitaan 5000 euron stipendillä. 

Lisätietoja urheilijoiden palkitsemisista: https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/palvelut/liikunta-ja-ulkoilu/urheilijoiden-palkitseminen 

Kuva: Pinja Tavasti

Viimeisimmät artikkelit