05.9.2022

Tullaan tutuiksi: seuraparlamentti on tärkeä liima kaupungin ja liikuntaseurojen välillä

Markkinointi ja viestintä
Helsingin kaupunki
Tullaan tutuiksi -juttusarjassa esitellään Helsingin liikuntapalvelujen yhteistyökumppaneita. Tällä kertaa tutustutaan seuraparlamenttiin.

Seuraparlamentti on vuonna 2009 perustettu helsinkiläisten liikuntaseurojen yhteistyöelin, joka toimii kiinteässä vuorovaikutuksessa Helsingin kaupungin liikuntapalveluiden kanssa. Seuraparlamentti valitaan seurafoorumissa, joka on seurojen yhteinen, avoin kokous. Seurafoorumi järjestetään seuraavan kerran 8.12.2022 ja hakuohjeista tiedotetaan lähempänä ajankohtaa.

”Seuraparlamentti on asiantuntijaelin, jonka tarkoituksena on ylläpitää aktiivista keskustelua kaupungin ja avustettavien seurojen välillä. Samalla parlamentti edistää myös seurojen keskinäistä yhteistyötä”, kertoo parlamentin sihteeri Pasi Andersson.

”Seuraparlamentti tuottaa lausuntoja kaupungin pyytämiin kannanottoihin, ja se tekee myös itse aloitteita ja kannanottoja kaupungille”, Andersson lisää.

Pasi Andersson on tullut mukaan parlamentin toimintaan perinteikkään suomalaislajin parista, sillä hän toimii sivutoimisena valmennuspäällikkönä kahdessa jääkiekkoseurassa: Oulunkylän Kiekko-Kerho ry:ssä (OKK) ja Pitäjänmäen Tarmo ry:ssä (PiTa).

”Seuraparlamentissa edustan tietenkin kaikkia helsinkiläisiä jääkiekkoseuroja, ja viime kädessä kaikkia kaupungin urheiluseuroja”, Andersson täsmentää.

Kaikilla helsinkiläisten liikuntaseurojen edustajilla on mahdollisuus hakea seuraparlamentin jäseneksi.

”Jääkiekkoliiton eteläisen alueen kevätkokouksessa joku seura nosti parlamentin toiminnan esille, ja kokouksessa ehdotettiin, että asettuisin ehdolle edustamaan jääkiekkoa lajina. Nyt olen jo toista kautta mukana parlamentin toiminnassa”, hän kertoo.

Yhteistyö kantaa hedelmää

Osallistuminen seuraparlamentin toimintaan on avannut Anderssonille kaupungin päätöksenteon mallia, ja hän on päässyt tutustumaan liikuntapalveluiden työntekijöihin.

”Toivon, että olen pystynyt toimimaan tiedon välittäjänä kaupungin ja seurojen välillä sekä tuomaan seurakentän näkemyksiä kaupungin suuntaan”, Andersson sanoo.

Seuraparlamentissa vaikuttaminen on antanut Anderssonille uutta perspektiiviä helsinkiläisten urheiluseurojen toimintaan.

”On ihan mahtavaa nähdä kaupungin seurakenttä kokonaisuutena ja saada uusia ideoita oman lajin toimintaan niin muista seuroista kuin muilta lajeiltakin. Seuraparlamentin myötä yksittäisillä seuroilla on aito mahdollisuus vaikuttamiseen ja avoimeen vuoropuheluun kaupungin liikuntapalvelujen kanssa”, Andersson iloitsee.

Hän toivoisi pääsevänsä tutustumaan paremmin liikuntajaoston toimintaan.

”Seurafoorumin yhteydessä osa jaoston porukasta oli esittäytymässä, ja heidän kanssaan syntyi mielenkiintoisia keskusteluja. Niitä haluaisin mielelläni vielä jatkaa.”

Andersson kehottaa seurojen edustajia olemaan aktiivisia ja hakemaan mukaan parlamentin seuraavalle toimintakaudelle.

”Osallistumalla toimintaan ja olemalla muutenkin aktiivinen voi oikeasti vaikuttaa asioihin. Kannattaa olla rohkeasti yhteydessä meihin jäsenistön edustajiin. Kerromme myös mielellämme lisää toiminnastamme”, Andersson lupaa.

Lue lisää seuraparlamentista, sen toiminnasta ja ota jäsenistöön yhteyttä: https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/palvelut/liikunta-ja-ulkoilu/liikuntaseurat/seuraparlamentti

Viimeisimmät artikkelit