11.5.2022

Tullaan tutuiksi: Voimisteluseura Helsinki panostaa siihen, että harkoissa on hauskaa

Markkinointi ja viestintä
Helsingin kaupunki
Uudessa Tullaan tutuiksi -juttusarjassa pääsevät ääneen liikuntaseurat ja -yhdistykset ja muut tahot, jotka tekevät yhteistyötä Helsingin kaupungin liikuntapalveluiden kanssa. Esittelyvuorossa on ensimmäisenä Voimisteluseura Helsinki (VSH ry), joka järjestää kaupungin liikuntapalveluiden EasySport-, FunAction– ja Nyt-liikuntatunteja lapsille ja nuorille kaupunkilaisille.

Perinteikäs Voimisteluseura Helsinki on mahdollistanut jo 25 vuoden ajan naisten ja miesten telinevoimistelun sekä trampoliinivoimistelun kilpatasolla. Suurin osa seuran aktiivisista harrastajista, yhteensä noin 1 600 henkilöä, liikkuu kuitenkin viikoittain suosituissa ja monipuolisissa harrasteurheiluryhmissä pääkaupunkiseudulla viidessä eri toimipisteessä.  

”Tarjoamme toimintaa telinevoimistelun, parkourin, trampoliinivoimistelun ja cheerleadingin ryhmissä aina 3-vuotiaista aikuisiin asti. Kaikilla on mahdollisuus säännölliseen harrastamiseen ryhmässä tai kertaluotoisiin OpenGym-käynteihin oman rytmin mukaan”, kertoo VSH:n toiminnanjohtaja Tuula Peters 

”Toimipisteissä on huippuolosuhteet, ja seura panostaa vahvasti valmentajien koulutukseen, jotta harrastaminen olisi laadukasta ja turvallista. Tärkeimpiä tavoitteitamme erityisesti lasten harjoittelussa ovat oppiminen ja viihtyminen. On tärkeää, että jokaisessa harjoituksessa syntyy onnistumisen kokemuksia ja liikkumisen riemua. Toiminta on sisällöllisesti monipuolista, leikinomaista ja lapsen kehitystä tukevaa”, Peters lisää. 

Rentoa ja huumorista kumpuavaa yhdessäoloa kuvaavat myös seuran toiminnan motot: ”Jumppa on jekkua!” ”Huumoria haalariin!” ja ”Harjoituksissa on hauskaa!” 

Yhteistyöstä hyötyvät kaikki 

VSH:lla ja Helsingin kaupungin liikuntapalveluilla on takanaan jo yli kymmenvuotinen yhteistyö lasten ja nuorten aikuisten liikuttajana. Kuluvalla kaudella yhteistyö pitää sisällään VSH:n vetämät EasySport-temppuilutunnit alakoululaisille, FunActionin parkour- ja tramppatunnit 13−17-vuotiaille sekä Nyt-liikunnan telinevoimistelutunnit 18−29-vuotiaille nuorille aikuisille Liikuntamyllyssä. Seura on mukana myös monissa jokavuotisissa tapahtumissa Liikuntamyllyssä sekä Kisahallilla. 

Seura on ollut Petersin mukaan tyytyväinen yhteistyöhön kaupungin liikuntapalveluiden kanssa. 

”Meille on tärkeää, että erityisesti lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus laadukkaaseen liikkumiseen taustasta tai varallisuudesta riippumatta. Yhteistyö liikuntapalvelujen kanssa mahdollistaa tämän upeasti. Me tarjoamme lajiosaamisen ja kaupunki mahdollistaa resurssit. Voiko parempaa yhdistelmää olla! Lisäksi yhteistyö on pitkäjänteistä, joten se on helppo suunnitella osaksi seuran viikkotoimintaa.”  

 Yhteistyöstä ovat hyötyneet myös VSH:n valmentajat, jotka ovat saaneet uudenlaisia haasteita ja mahdollisuuksia osaamisensa kehittämiseen. Seuralle yhteistyö on avannut uusia yhteistyömahdollisuuksia erilaisissa liikunnallisissa tapahtumissa ja mahdollistanut toimijoiden välisen yhteistyön esimerkiksi lajivaihtojen osalta. 

 Peters kannustaakin seuroja hakemaan liikuntapalveluiden kumppaniksi seuraavalle kaudelle. 

”Yhteistyön myötä pääsee verkostoitumaan eri lajien edustajien ja muiden toimijoiden kanssa. Tämä tuo monipuolisuutta ja perspektiiviä omaan toimintaan ja mahdollistaa mukanaolon matalan kynnyksen harrastustoiminnassa.” 

Voimisteluseura Helsinki on lasten ja nuorten ja huippu-urheilun tähtiseura. Lue lisää seuran toiminnasta: https://www.voimisteluseurahelsinki.fi/

Voimisteluseura Helsingin logo.

Viimeisimmät artikkelit