13.8.2021

Uimahallit ja muut sisäliikuntapaikat palvelevat koronaturvallisesti

Markkinointi ja viestintä
Helsingin kaupunki
Helsingin kaupungin liikuntapaikat, kuten uimahallit ja muut sisäliikuntatilat, ovat normaalien aukioloaikojen mukaisesti avoinna. Kaupungin ylläpitämissä palveluissa noudatetaan voimassa olevaa koronaohjeistusta. Sisätiloissa tulee pitää vähintään kahden metrin turvaväli muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan, ja yli 12-vuotiaille suositellaan sisätiloissa kasvomaskin käyttöä muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Kaikissa toimipisteissä on mahdollisuus joko käsien pesemiseen tai puhdistamiseen käsidesillä.

Kaikenikäisten harrastustoiminta on sallittu sisä- ja ulkotiloissa. Toiminnassa noudatetaan harrastustoiminnan terveysturvallisuusohjeita. Suosituksena on, että yli 12-vuotiaat käyttävät kasvomaskia, mikäli terveydelliset syyt eivät estä sen käyttöä. Maskia ei tarvitse käyttää sisätiloissa liikuntasuoritusten aikana.

Sisäliikuntapaikoissa on tiukemmat henkilömäärärajoitukset, joiden mukaan omaehtoisessa harrastustoiminnassa voi olla kerralla vain puolet normaalista asiakasmäärästä. Varatuilla liikuntavuoroilla ja ohjatussa liikuntatoiminnassa osanottajamäärä on rajattava siten, että osallistujilla on mahdollisuus välttää lähikontaktit.

Kaikenikäisten kilpailutoiminta on sallittua sisä- ja ulkotiloissa. Kisojen yleisöä koskevat Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätökset yleisötilaisuuksien osanottajamääristä. Sisätiloissa järjestettäviin yleisötilaisuuksiin voi 20. elokuuta alkaen kuitenkin osallistua enintään 25 henkilöä ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa enintään 50 henkilöä. Yhteisyleisömäärää koskevista rajoista voi sisä- ja ulkotiloissa poiketa järjestämällä yleisölle katsomolohkot.

Helsingin sisäliikuntapaikoista Töölön kisahalli, Liikuntamylly, Oulunkylän liikuntapuiston sisätilat, Itäkeskuksen uimahalli, Pirkkolan liikuntapuiston uimahalli sekä kunto- ja voimailusalit, Latokartanon, Maunulan ja Ruskeasuon liikuntahallit sekä Talin ja Myllypuron jalkapallohallit ovat avoinna.

Loput Helsingin sisäliikuntapaikat avataan elokuun aikana porrastetusti, esimerkiksi Jakomäen ja Yrjönkadun uimahallit sekä Kontulan Kuntokellari avataan maanantaina 30.8.

Kumpulan maauimala on 22.8. asti auki, ja Uimastadion puolestaan 12.9. saakka. Helsingin kaupungin:

– kunto- ja voimailusalit >> 
– liikuntahallit >> 
– uimahallit >> 
– maauimalat >> 

Helsingin kaupungin järjestämät liikuntakurssit alkavat jälleen syyskuussa, ja tarjolla on tutusti uimakouluja ja muuta vesiliikuntaa, ryhmäliikuntaa, kuntosalitoimintaa, soveltavaa liikuntaa ja muuta monipuolista liikuntaa lapsille, työikäisille ja senioreille.

Liikuntakursseille ilmoittautuminen alkaa tiistaina 17.8.2021 kello 11.00. Ilmoittautuminen tapahtuu internetissä osoitteessa asiointi.hel.fi tai puhelimitse 09 310 28858 (numero vastaa 20.8.2021 asti). Liikuntakursseille ilmoittaudutaan porrastetusti, eli kaikille kursseille ei voi ilmoittautua vielä tiistaina 17.8.

Lisätietoja liikuntakursseille ilmoittautumisista >>

Liikunnan ja vapaa-ajan kumppanit! Tervetuloa infotilaisuuteen 13.8.2021 klo 14-15

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala järjestää liikunnan ja vapaa-ajan kumppaneille perjantaina 13.8.2021 klo 14-15 infotilaisuuden Avin 12.8.2021 antamista koronaohjeistuksista.

Tilaisuudessa avataan, mitä ohjeistukset merkitsevät Helsingin kaupungin hallinnoimissa tiloissa järjestettävässä liikunta- ja muussa harrastustoiminnassa.

Osallistuminen tämän Teams-linkin välityksellä

Viimeisimmät artikkelit