Markkinointi ja viestintä
Helsingin kaupunki

Nauti merellisestä Helsingistä ja lähde elämysmatkalle Stadin saaristoon. Meri ja saaristo ovat iso osa Helsingin kaupunkikuvaa ja helsinkiläisten sielunmaisemaa. Kesäkauden vesiliikennöinnin alkamista juhlitaan vesiliikennepäivänä lauantaina 18.5. Teemapäivän kunniaksi luvassa on päivätarjouksia ja laivamatkoja puoleen hintaan.

 

Helsingin edustalla on noin 300 saarta, joissa monissa on merkittyjä luontopolkuja, ravintoloita, kahviloita, vuokrasaunoja sekä erikseen järjestettäviä tapahtumia koko perheelle. Saariin pääsee helposti vesiteitse ja niihin matkaaminen kestää vain 5 – 15 minuuttia. Poikkeuksena Kaunissaari, johon merimatka Vuosaaresta kestää noin 50 minuuttia. Lauttareitit ja -aikataulut sekä matkaliput vaihtelevat liikennöitsijän mukaan. Valtaosa vesiliikennöitsijöistä aloittaa kesän vesibussikuljetukset toukokuun alussa.

Tulevana kesänä vakituisen vesiliikenteen piirissä olevat saaristokohteet löytyvät myös HSL:n Reittioppaan avulla. Reittiopas kertoo saariin suuntaaville liikenneyhteyksien ohella yhteysaluksen lähtösataman ja liikennöintiaikataulun reittiopas.hsl.fi

 

Vesiliikennöitsijöiden tarjoukset vesiliikennepäivänä

Norsö Line / Testpoint
Aikuisten Kaunissaaren meno-paluu päiväretki (normaalisti 22e ), eläkeläis- / opiskelijalipun hinnalla, eli 12 eurolla. Lähtö Vuosaaresta klo 11.00 ja Kaunissaaresta takaisin klo 15.00. Yhdensuuntainen ajoaika noin 55 min.

Suomen Saaristokuljetus
Korkeasaaren, Isosaaren, Vallisaaren ja itäisen saaristolinjan laivaliput puoleen hintaan. Korkeasaari osallistuu myös kohteena siten, että laivalla saapuneet asiakkaat saavat kaksi lippua yhden hinnalla (Korkeasaari tarjoa edullisemman pääsylipun).

IHA-Lines
Doris-laivan risteilyt klo 11.30, 14.00 ja 16.30 11 euroa / hlö. Perhelippu (2 lasta ja 2 aikuista) samoilla lähdöillä vain 22 euroa. Klo 19.00 lähtö on normaalihintainen (20 euroa hlö).

Strömma
Sightseeing-risteily 2 yhden hinnalla. Lähdöt Kolera-altaalta ovat tunnin välein klo 10.30 – 18.30.

JT-Line
Pihlajasaaren, Suomenlinnan, Lonnan ja Vallisaaren reitit puoleen hintaan klo 16.00 saakka.

 

Viimeisimmät artikkelit