27.3.2020

Vinkkejä liikkumiseen poikkeusolojen aikana

Markkinointi ja viestintä
Helsingin kaupunki
Koronavirus rajoittaa ja vaikuttaa poikkeuksellisella tavalla ihmisten arkielämään. Arjen elinpiirin ja rutiinien rajoittuminen kodin seinien sisälle sekä harrastusten ja sosiaalisten kanssakäymisten väheneminen merkitsevät monelle suurta muutosta totuttuun. Poikkeustilanne korostaa elämän perusasioiden, kuten liikkumisen, tärkeyttä.

 

Liikkua voi monin tavoin ilman lähikontakteja. Ulkoilla voi kauniissa kevätsäässä yksin tai samassa taloudessa asuvien kanssa. Myös kaikki liikkumisen muodot, kuten seisomaan nousut, kodin siivoaminen ja portaiden nousut ovat arvokkaita. Saatavilla on myös lukuisia etäohjattuja liikuntatuokioita.

Liikkuminen ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeää tässä poikkeustilanteessa. Olemme koonneet käyttöönne videoita ja vinkkejä ikäryhmittäin. Nappaa niistä juuri sinulle sopivat ja nauti liikunnan ilosta! Iloisia liikkumis- ja liikuntahetkiä yksin tai perheen kanssa!

 

Ikäihmiset

Runsas paikallaanolo istuen tai makuulla tai vuoteeseen jääminen heikentävät fyysistä toimintakykyä nopeasti. Pienetkin liikunnalliset arjen teot virkistävät mieltä ja tuovat päivään sisältöä ja varmistavat fyysisen toimintakyvyn säilymisen myös poikkeustilanteen jälkeiseen elämään.

 

Erityisryhmät

 

Lapset, nuoret ja perheet

 

Aikuiset

Viimeisimmät artikkelit