31.1.2020

Vinkkejä yhdessä liikkumiseen

Viestintä ja markkinointi
Helsingin kaupunki

Arkea eletään tässä ja nyt – hetket tulevat ja menevät. Ehditäänkö päiväkotiin, kastuvatko vaatteet sateessa, kuinka varjella lasta itkulta ja mustelmilta tai kuinka vapauttaa kädet kotitöille lapsen vaatiessa huomiota? Lapsen istuttaminen autoon, vaunuihin tai älylaitteen pariin tuovat hetkellisiä ja välttämättömiäkin helpotuksia arkeen. Asialla on kuitenkin kääntöpuolensa. Mikäli lapset eivät saa olla lapsia ja liikkua heille ominaisilla tavoilla, se kostautuu elämänlaadussa myöhemmin.

 

Yhdessä liikkuminen on keskeinen keino välittää liikunnallista mallia ja tottumuksia lapselle. Liikkumisen eteen nähty kekseliäisyys voi monin tavoin myös helpottaa arjen haasteita. Lapsi nukahtaa paremmin, on hyväntuulinen ja onnellisempi.

Liikkuminen on lapselle motivoivaa ja mielekästä, kun se lähtee lapsen omista mielenkiinnon kohteista ja tarpeista. Lapsi kannattaa siis ottaa myös mukaan ideoimaan ja suunnittelemaan liikkumista. Keräsimme sivustoja, jotka tarjoavat hyviä vinkkejä perheiden liikunnalliseen yhdessäoloon.

Neuvokas perhe – Neuvokas perhe kokoaa yhteen konkreettisia ja helppoja vinkkejä siihen, miten liikkumista voi lisätä perhearkeen. Vinkit on jaoteltu kotona ja sisätiloissa tehtäviin aktiviteetteihin sekä perheliikuntaan ulkona. Liikkuminen nähdään laajana kokonaisuutena, johon kuuluu kaikki liike leikeistä kauppamatkoihin.

Perheliikunnan vinkkikortit – Korttisarja sisältää konkreettisia vinkkejä ja tietoa perheiden yhdessäoloon ja liikkumiseen naurun ja elämyksellisyyden kautta. Liikkuminen ei ole vakavaa ja tapoja viettää aktiivista aikaa yhdessä on moninaisia

60 Lasten omaa leikkiä –ideaopas (Ilo kasvaa liikkuen)  – Leikkejä esimerkiksi istumisen vähentämiseksi, perheiden yhteiseen liikkumiseen sekä ulkoleikkeihin. Ideoita myös lapsen osallistamiseksi mukaan suunnitteluun.

100 leikkiä – Sata erilaista leikkiä jaoteltu aihealueittain. Mukana esimerkiksi liikuntaleikit, pienten lasten leikit sekä rauhoittavat leikit ja loppuleikit.

Leikkipankki – Leikkipankista voit hakea leikkejä sanahaulla ja suodattaa hakutuloksia iän, ryhmäkoon, leikkityypin ja leikin keston mukaan.

Viimeisimmät artikkelit