26.2.2021

Vuonna 2008 syntyneiden ja tätä nuorempien harrastukset jatkuvat, tekojäille kävijämäärärajoituksia

Markkinointi ja viestintä
Helsingin kaupunki
Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan asiakastilat pidetään edelleen pääosin suljettuina koko maaliskuun ajan. Vuonna 2007 syntyneiden ja sitä vanhempien lasten ja nuorten harrastustoiminta Helsingin kaupungin sisä- ja ulkotiloissa keskeytetään 1.3. alkaen. Tekojäille palautetaan osallistujamäärän rajoitukset.

Ohjattua harrastustoimintaa voi siis järjestää 1.3.–31.3. välisenä aikana Helsingin kaupungin sisä- ja ulkotiloissa ainoastaan vuonna 2008 syntyneille ja tätä nuoremmille. Rajoitus koskee harrastustoimintaa mm. sisäliikuntatiloissa, uimahalleissa, ulkokentillä, kulttuurikeskuksissa ja koulujen liikuntasaleissa. Kaikki lasten ja nuorten harrastus- ja toimintamuodot on toteutettava ilman lähikontakteja.

Päätökset uusista rajoituksista perustuvat tartuntatautilain toimeenpanoon, mikä on välttämätöntä kriittisen epidemiatilanteen vuoksi. Tartuntatautilaki antaa kunnille ja aluehallintovirastoille lisää toimivaltaa haastavassa koronatilanteessa. Lue lisää Etelä-Suomen aluehallintoviraston julkisia ja yksityisiä toimijoita velvoittavista päätöksistä aluehallintoviraston verkkosivuilta.

Tekojäillä rajoitetaan osallistujamääriä

Ulkokentät ovat vuonna 2008 syntyneiden ja tätä nuorempien lasten varattujen vuorojen ulkopuolella kuntalaisten käytössä.  Koronatilanteen vuoksi tekojäille on 31.3.2021 asti määritelty kenttä- ja kaukalokohtaiset enimmäismäärät luistelijoille. Henkilökunta valvoo tekojäillä luistelijoiden määrää, ja ruuhkaisimpina aikoina jäille pääsyä voi joutua jonottamaan.

Lisätiedot tekojäistä, sekä voimassa olevat tekojääkohtaiset henkilörajoitukset:

Brahenkentän tekojääkenttä – 250 hlö max.

Kontulan liikuntapuiston tekojääkenttä – 150 hlö max.
Käpylän liikuntapuiston tekojääkenttä – 150 hlö max.
Käpylän liikuntapuiston tekojääkaukalo – 30 hlö max.
Laajasalon liikuntapuiston tekojääkaukalo – 30 hlö max.
Lassilan liikuntapuiston tekojääkaukalo – 30 hlö max.
Lauttasaaren liikuntapuiston tekojääkaukalo – 50 hlö max.
Oulunkylän tekojääkenttä – 450 hlö max.
Pukinmäen liikuntapuiston tekojääkaukalo – 30 hlö max.
Jätkäsaaren liikuntapuiston tekojääkenttä – 200 hlö max.
 

Pukukopit ja huoltorakennukset pidetään suljettuina.

Viimeisimmät artikkelit