30.11.2021

Yrjönkadun uimahalli uudistuu – tule mukaan suunnitteluun!

Viestintä ja markkinointi
Helsingin kaupunki
1920-luvulla rakennettu uusklassinen ja tunnelmallinen Yrjönkadun uimahalli tulee kokemaan peruskorjauksen ja palveluiden uudistuksen lähivuosina. Uudistuksella tullaan kehittämään uimahallin palveluita entistä asiakaslähtöisemmiksi ja ympäristöystävällisemmiksi – kuitenkin perinteitä ja uimahallin upeaa tunnelmaa kunnioittaen. Osallistu Yrjönkadun uimahallin yhteiskehittämiseen ja kerro omat toiveesi ja kehitysideasi.

 

Yrjönkadun uimahallin historiaa

Yrjönkadun uimahalli on yksi Helsingin rakastetuimmista vapaa-ajanviettokohteista. Historiallinen, alkuperäisen ilmeensä säilyttänyt uimahalli vetää kompaktista koostaan huolimatta päivittäin 300-800 asiakasta ja on monen kaupunkilaisen ja matkailijan mielestä tunnelmallisinta mitä Helsingistä löytyy.

Yrjönkadun uimahalli on Suomen ensimmäinen, vuosikymmeniä ainoa julkisessa käytössä ollut uimahalli. Sen on suunnitellut arkkitehti Väinö Vähäkallio ja se vihittiin käyttöön 4.6.1928. Yrjönkadun uimahalli oli alun perin useamman eri palvelun talo, josta löytyi paitsi uintimahdollisuus, myös tenniskenttä, fysikaalinen hoitolaitos, kampaamo, tanssiopisto, silityslaitos ja tanssiravintola. Nykyäänkin Yrjönkadun uimahalli tarjoaa erilaisia palveluita, kuten ravintola Café Yrjön, erilaisia saunoja, toisen kerroksen lepohytit, ryhmäliikuntaa ja kuntosalin. Mutta miltä palvelukokonaisuus tulee näyttämään tulevaisuudessa?

 

Tule mukaan suunnitteluun

Vuosikymmenien ahkeran käytön jälkeen on tullut aika tehdä perusparannus rakennuksen tiloihin sekä päivittää käsitys siitä, mitä rentoutuminen ja uiminen vanhan ajan kylpylätunnelmaa henkivässä, kauniissa miljöössä keskellä kaupungin keskustaa voi tarkoittaa. Toiminnan muutoksilla tullaan tarjoamaan entistä asiakaslähtöisempiä palveluita sekä parantamaan vaikuttavuutta ja ympäristöystävällisyyttä Helsingin kaupungin hiilineutraalin ohjelman mukaisesti.

Miten juuri sinä voit vaikuttaa?

  • Olet tervetullut antamaan palautetta, kertomaan toiveistasi ja jakamaan kehitysehdotuksesi kätevästi verkossa Kerro kantasi -verkkokeskustelussa. Keskustelu on auki kaupunkilaisille 30.11.202112.1.2022. Arvomme kaikkien Kerro kantasi –verkkokeskusteluun osallistuneiden kesken neljä (4) kappaletta 10-kerran sarjakortteja Yrjönkadun uimahalliin. Arvonta suoritetaan 17.1.2022. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.
  • Järjestämme myös kaupunkilaiskohtaamisia Yrjönkadun uimahallissa tammikuun 2022 aikana. Tule paikalle juttelemaan hankkeen kehittäjien kanssa! Kaupunkilaiskohtaamisia eli haastatteluja yhdessä kaupunkilaisten kanssa on luvassa naisten vuoroilla pe 14.1. klo 17-19, ke 19.1 klo 11-13 ja ma 24.1. klo 15-17, sekä miesten vuoroilla to 13.1. klo 13-15, ti 25.1. klo 10-12 ja to 27.1. klo 14-16. Koronatilanteen vuoksi kaupunkilaiskohtaamiset peruttu!
  • Huhti-toukokuussa 2022 perustamme Miro-verkkoyhteisön, jossa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa! Lisätietoa tulossa myöhemmin.
  • Huhti-toukokuussa 2022 järjestämme työpajan ja käytettävyyskävelyn Yrjönkadun uimahallissa vapaaehtoiselle testiryhmälle. Lisätietoa tulossa myöhemmin.

Ilmoittaudu meille oheisen lomakkeen kautta, jos olet kiinnostunut osallistumaan haastatteluun, työpajaan tai verkkotyöskentelyyn, jonka aiheena on Yrjönkadun uimahallin palvelujen kehittäminen, ja haluat saada aktiviteeteista lisää tietoa. Erilaiset yhteisen suunnittelun aktiviteetit on suunniteltu niin, että niihin voi osallistua oman mielenkiinnon ja aikataulun mukaan. Yhteystietojen jättäminen ei sido sinua osallistumaan.

 

Näin hanke etenee

Yrjönkadun uimahallin uudistuksen suunnittelu tulee etenemään vaiheittain. Uimahallin tarveselvitystä kootaan parhaillaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan toimesta, ja tarveselvitys etenee lautakunnan käsittelyyn helmikuussa 2022. Hankesuunnitelma tehdään vuoden 2022 aikana ja rakennustyöt alkavat vuoden 2024 alussa. Uudistettu uimahalli on tarkoitus avata vuoden 2025 loppukesästä.

 

Lisätiedot ja osallistuminen Yrjönkadun yhteissuunnitteluun:

Virve Hyysalo
Vuorovaikutusasiantuntija
Kulttuurin ja vapaa-ajan palvelut
virve.hyysalo@hel.fi
040 1685748

Viimeisimmät artikkelit